553 de câini fără stăpân de diferite talii, culori și vârste, sănătoși și vaccinați, așteaptă șansa la o viață mai bună în mijlocul unei familii iubitoare.

Cei care doresc să adopte un câine sunt invitați la adăpostul municipal de pe Canalul Plantelor cu o copie a cărții de identitate, o adeverință de venit și o factură de utilități, documente ce atestă faptul că adoptatorul are un domiciliu unde să adăpostească și să îngrijească patrupedul în condiţii corespunzătoare. Apoi, își pot lua acasă un prieten devotat gata microcipat, deparazitat intern și extern, sterilizat, vaccinat antirabic și cu carnet de sănătate.


Prin semnarea actului de adopție, viitorii stăpâni își asumă, bineînțeles, și unele responsabilități, cum ar fi vaccinarea antirabică anuală a patrupedului sau, în cazul în care acesta este încă pui, sterilizarea atunci când împlinește vârsta necesară.


Adopția este măsura cea mai umană pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, având în vedere că numărul locurilor din adăpostul municipal este limitat.
Anul trecut, numărul câinilor capturați de pe străzile municipiului a fost de 400, în timp ce numărul adopțiilor a fost de 235.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.