Deputatul giurgiuvean Cristina Elena Dinu a adresat, în sesiunea parlamentară trecută, o interpelare ministrului Agriculturii, Petre Daea, pe acest subiect.

Demnitarul a postat, recent, pe pagina sa de Facebook rezumatul răspunsului primit:

„În sesiunea parlamentară trecută, am adresat o interpelare ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu privire la Programul „Bani pentru tomate româneşti”. Mai exact, am dorit să aflu mai multe date referitoare la aplicarea programului în judeţul Giurgiu.

 

Am primit răspuns scris, conform solicitării mele, iar potrivit documentului respectiv, în judeţul nostru, pentru ciclul I de producţie, au solicitat înscrierea în program 947 de fermieri din care 717 au fost plătiţi.

 

Pentru ciclul II de producţie, până la această dată, s-au înscris 584 de fermieri. În plus, au depus decont la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană 432 şi au fost plătiţi 100 de fermieri giurgiuveni.

 

Totodată, în documentul de la Ministerul Agriculturii este specificat faptul că, prin Programul de Guvernare, pentru perioada următoare se prevede o măsură de înfiinţare a minimum 10 centre de colectare pentru legume şi fructe. Aceasta, în vederea valorificării integrale a producţiei, pentru evitarea pierderilor şi creşterea veniturilor producătorilor agricoli, cât şi pentru o bună aprovizionare a consumatorilor în extrasezon”, scrie Elena Dinu pe Facebook.

 

La nivel naţional, peste 50.000 tone de roșii proaspete au fost livrate pe piață
de către beneficiarii programului de tomate românești în 2017

Programul de susținere a produsului tomate în spații protejate derulat în anul 2017 de către MADR a prezentat un mare interes în rândul producătorilor agricoli.
Astfel, în primul ciclu de producție s-au înscris 4.397 beneficiari, iar în ciclul al doilea un număr de 3.627 beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.