Cu ocazia Crăciunului, scriitorul Petre Crăciun le-a oferit cărți copiilor din casele de tip familial Sfântul Ioan și Soarele, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu. Poetul giurgiuvean Ionel Muscalu a fost cel care l-a prezentat copiilor și care l-a acompaniat cu colinde și daruri dulci.  

Astfel, vineri, 22 decembrie 2017, scriitorul Petre Crăciun, însoțit de doamna  Crăciun, a încheiat turneul său național de daruri către cititori în orașul natal, Giurgiu, al cărui cetățean de onoare este.

Ghid i-a fost poetul Ionel Muscalu, care, în cadrul întâlnirii cu copiii, le-a spus: „Astăzi, copii și adulți avem bucuria de a întâlni un scriitor de basme, de poezii și chiar de romane,  dar eu vă spun că cel mai greu de scris sunt basmele, iar basmele domnului Crăciun sunt foarte frumoase, fiindcă pune în ele o parte din experiență, multă inspirație și, desigur, doza de magie necesară. Întâlnirea aceasta poate să fie pentru voi foarte interesantă, măcar din cauză că nu întâlniți zilnic un scriitor care se numește Crăciun și care este singurul scriitor giurgiuvean membru al Uniunii Scriitorilor din România, apoi fiindcă ceea ce vă va citi astăzi este extraordinar. Din partea mea astăzi aveți doar dulciuri și un colind, dar și urarea de a crește mari , frumoși și siguri pe voi într-o lume nesigură!

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Întâlnirile cu copiii din cele două case de tip familial  au fost  încărcate de emoție.  „Pentru mine este foarte important  ca să închei turneul meu național aici, acasă, în Giurgiul meu natal, de care mă leagă atâtea amintiri, inclusiv aici pe străzile acestea lăsându-mi o parte din viață. E foarte important că acum, de Crăciun, sunt alături de voi, fiindcă am vrut neapărat ca această carte, pe care am scris-o, am conceput-o și am adus-o aici să fie o carte cadou, care să ajungă la copiii care nu au acces la orice carte, iar ea să vă bucure și să vă întărească gândul că Moș Crăciun există, că de spiritul Crăciunului trebuie să ne bucurăm toți și să știm că într-un fel sau altul visele noastre se împlinesc. Această carte, <<Coboară din cetini Crăciunul ce bun>>, a trecut prin mâinile multor oameni până a ajuns la voi, dar era scrisă să ajungă la voi și să vă bucure! Să aveți sărbători pline de bucurie!”, a spus scriitorul Petre Crăciun.

Copiii  din cele două case de tip familial au fost bucuroși de oaspeți  și i-au răsplătit cu cele mai frumoase colinde.

 

 

Denisa Cristescu

Consilier Comp. Relații cu Mass-Media- DGASPC Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.