Cozile de TIR-uri de pe DN 5 au reprezentat un alt subiect al conferinței de presă desfășurate marți, 19 decembrie, la Prefectura Giurgiu.
Prefectul Lavinia Crișu a declarat că în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se lucrează la capacitate maximă.

”Avem sub control activitatea din vamă. Într-adevăr, sunt cozi, dar și numărul autocamioanelor este foarte mare, în această perioadă. Sunt 800-1.000 de TIR-uri care tranzitează PTF, zilnic. Dacă se va impune, vom suplimenta echipele, în zilele următoare”, a spus Crișu.


La rândul său, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a venit cu o serie de precizări pe acest subiect.

”Acele cozi nu sunt din cauza părții române, indiferent că ne referim la Poliția de Frontieră sau la AND (ACI). Ele sunt exclusiv din cauza părții bulgare. Degeaba încercăm noi, poliția de frontieră și AND să lucrăm pe toate cele șase benzi. La un moment dat, când tirurile urcă pe pod, tot pe o singură bandă se circulă. Din păcate nu prea găsim înțelegere la partea bulgară și în afara faptului că lucrează foarte încet, schimbul de tură se face cel puțin cu o oră, o oră și jumătate înainte de ora stabilită. Din această cauză se oprește circulația”, a spus Mina.

Adjunctul șefului Poliției de Frontieră Giurgiu, Cătălin Mavrodineanu a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că în decembrie traficul prin PTF Giurgiu a crescut cu 30% față de luna noiembrie 2017.

”Într-adevăr, așa cum a spus și domnul președinte Mina, problema referitoare la timpii de așteptare în cazul TIR-urilor nu este nici la noi, nici la cei de la Încasare și Control, este la partea bulgară. Fiecare camion este obligat în PTF Ruse să achite taxa de drum cu cardul… Din informațiile pe care le am, din data de 21 decembrie vom scăpa de această problemă”, a subliniat Mavrodineanu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.