Cele mai noi informații privind redeschiderea Târgului din Călugăreni, după autorizarea acestuia, au fost prezentate marți, 19 decembrie, în conferință de presă, la Prefectura Giurgiu.

La întâlnirea cu presa locală au participat reprezentanții conducerilor următoarelor instituții: Prefectură, Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Județeană, Poliția de Frontieră, Jandarmeria și Direcția Sanitar-Veterinară.

”De sâmbătă, avem autorizare pentru Târgul din Călugăreni, acolo unde comerțul se va realiza legal și sigur pentru cumpărători. Acum, rog populația să înțeleagă că și în interiorul târgului trebuie respectate anumite reguli. Adică, nu poate veni oricine cu orice de vânzare acolo. Îi rog pe toți cei care vor ajunge în târg, comercianți sau cumpărători, să respecte legile”, a spus prefectul Lavinia Crișu.

Pe aceeași temă a vorbit și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina. ”Îl felicit pe domnul director Florescu(director DSV, n.r.), dar și pe toți ceilalți implicați pentru autorizarea Târgul din Călugăreni. Am avut discuții cu aceia care au atribuții pentru găsirea unor soluții pentru ca toate târgurile să fie autorizate. Ne dorim ca giurgiuvenii și nu numai care merg să cumpere carne din asemenea locuri să achiziționeze produse care să nu le pună sănătatea în pericol”, a subliniat Mina.

La rândul său, directorul DSV Giurgiu, Liviu Florescu, a oferit presei mai multe detalii referitoare la acest subiect.

”În Târgul din Călugăreni putem acum controla tot ce se vinde pentru că fiecare comerciant va trebui să vină cu documente însoțitoare ale mărfii, iar pentru carne și produse din carne trebuie acte specifice eliberate de medici veterinari. Eu consider că prin aceste măsuri venim în sprijinul crescătorilor de animale, să vină și să vândă animalele crescute de ei, și nu geambașii care aduc animale cine știe de unde și în ce condiții”, a spus Florescu.Țeful Direcției Sanitar-Veterinare Giurgiu a spus că poartă discuții cu reprezentanții Primăriei Călugăreni pentru dezvoltare, cu fonduri europene, a zonei unde se desfășoară târgul.

Pe de altă parte, el a fost întrebat ce târguri autorizate mai avem în județ. El a spus că cel din Ghimpați este autorizat, iar cele din Dobreni și Bolintin Vale sunt în curs de a fi autorizate.

Tot legat de carnea de port, aliment tradițional pentru masa de Crăciun, Florescu le-a reamintit giurgiuvenilor că, pentru a nu se îmbolnăvi, trebuie să cumpere carne din locurile autorizate. Cei care taie porcul crescu în propria gospodărie trebuie să ducă la analize carne pentru a fi siguri că vor consuma un produs sigur.

Pe același subiect, a vorbit la conferința de presă de azi și șeful Poliției Giurgiu, comisar șef Cătălin Țone. El a precizat că desfășoară activități de control, la Călugăreni și nu numai, echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi și medici veterinari.

”De exemplu, pe 17 decembrie, am avut pe teren 24 de polițiști, 12 jandarmi și opt medici, am aplicat 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de circa 38.000 de lei. Cu precizarea că cele mai multe au fost pentru infracțiuni la regimul rutier. Acest tip de controale desfășurăm în tot județul”, a specificat Țone.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.