Nu știu de ce mi-am adus aminte de Chip și Dale, uitându-mă la ei.

Cu ale lor ”codițe” mititele, dar stufoase și jucăușe în fața șefului. Cu viteză în emiterea unor chițăieli fără fond, dar atenți la ”prădători” mai ceva decât suricatele din documentarele BBC. Cum sunt ei, mă, în alertă mereu, în goana după ”ghinduțe” politice. Cum se completează ei, mă, ca-ntr-o echipă forestieră… ptiu, am rămas setată de la postarea anterioară.

Cred că d-aia m-am gândit la Chip și Dale. Păcat că nu sunt și la fel de simpatici precum cele două personaje Disney, dar asta e altă poveste și e treaba lor.

Puși de acasă, ”du/pă pietonală”, pe tocat tot ce mișcă, azi, la ședința Consiliului Județean, după jumătatea de oră de copaci și arbori, rulete și nu știu câți metri depărtare de casă(și de logică), ei erau pregătiți și pentru alte puncte.

Boerescu și Velicu, adicătelea, of course! Că, deh, ”debate”-ul, vorba lu’ Boerescu, nu-l faci așea, la plezneală. Ori te ții de ”debate” până te ustură ori îți iei una peste bot de la Costică.

Bun.

Trei dintre proiectele de hotărâre ale ședinței de azi au vizat aprobarea cheltuielilor de cofinanțare de la bugetul local pentru investiții ample pe trei drumuri județene.

Moaaaa și pfuaaa(crăpați, fetelor!). Velicu Florian, nume de cod: Florian Velicu, și-a dres glasul, și-a suflecat mânecile tricoului și, întru ciuda fițuicilor electronice care e ea presa din Giurgiu cea mai multă, i-o dă Consiliului Județean direct la temelie: da’ de ce la un proiect e o cofinanțare mai mare și la altul e mai mică?

Bre, nea Floriane, e ca-n viață. După cum te binecuvântează Natura, Dumnezeu, după gene și… sprâncene. Așa și-n administrație- a dracului ea și cu cine a inventat-o: e după proiectul tehnic, după studiul de fezabilitate, după lungime, lățime. Treburi d-astea pe care nu ai cum să le înțelegi dacă nu te pricepi.

Dacă tăceai, ca oameni deștepți din grup, pe Boerescu nu-l ajungeai!

Auziți și la Boerescu! După dreapta lu Velicu dată la temelia conducerii CJ Giurgiu, prezintă și el, mă, un document despre niște lucrări pe un drum de munte. Care, ce să vezi, ”mama lor de hoți”, alea, la munte, în pantă, cu ursu’ pe margine, au costat mai puțin decât ar costa lucrările de la Giurgiu.

Murmur, tulburări, șoapte, plânsete… Toată lumea era terminată… De atâta râs.

Cum, mă, nea Mihnea, să vii în ședință cu un material despre lucrări efectuate în 2002, după niște standarde de costuri de prea mult expirate, să compari situația cu Giurgiu anului 2018 aproape și să te pretinzi genial?  Că DNA-ul acolo, că DNA-ul aici? Ne-ai uluit!

Marian Mina, președintele CJ, le tot zicea, zâmbind și așezat: domnilor, acestea sunt standardele de cost aprobate recent de Guvern! Domnilor, acestea sunt standardele de cost… Domnilor, totul este în funcție de SF și PT…

SF, da, bine ziceți! Să fie la ei acolo, la partid! Domnii Chip și Dale o țineau pe-a lor(cât să-i usture, exact) precum și unul altuia.

E, cât e kilometru, cât e kilometru la Giurgiu, e? La munte era mai ieftin… Păi, ia mută-te acolo, domnule din Casa Boerescu, și fă și recensământul brazilor, că și-așa au tăiat la ei unii dintre cei pe care-i slujești acum(doctrinar, desigur) de li s-au făcut casele mari și kilometri mai ceva decât cofinanțarea lu Velicu.

Doamne-ajută!

Maleficent

Parțial, acesta este un pamflet… Tratați-i cum se cuvine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.