Rar mi-a fost dat să asist la o ședință a Consiliului Județean Giurgiu ca cea de astăzi. Sau, mă rog, n-a mai fost de ceva vreme cum a fost azi. Cum doriți.

Însă, fără îndoială, de-a lungul istoriei administrației județene, chiar că n-a mai fost vreun consilier județean precum Mihnea Boerescu. Îi ia la distanță pe Buduru, în timp ce Ionel Dinu aproape că ne devine simpatic. Atât de rău e!

A reușit ”acest” consilier PNL Mihnea Boerescu să se fac de râs, azi, în așa hal, că aproape nici nu mai are sens să scriem despre asta. Dar, pe bune, ar fi păcat să nu afle cine este, în esență, nenea acesta care le cerșește votul pentru a-i reprezenta la diferite niveluri, și cei care nu au posibilitatea să urmărească înregistrarea ședinței.

Special pentru ”domnia” sa Mihnea din Casa Boerescu, criticul ”spermatozoidului câștigător” recte Regele Mihai, după cum l-a numit într-o aberantă, uluitoare și condamnabilă postare de pe Facebook, azi la ședință a venit și directorul Direcției Silvice Giurgiu, Viorel Mitroi.

Aceasta, după ce, recent, Mihnea a trimis un e-mail plin de greșeli gramaticale, dar mai ales de logică, dovedind cât de nepriceput este și într-ale silviculturii. Pe scurt, el e foarte supărat că: de ce sunt tăiați unii copaci de pe unele drumuri județe, considerând că arborii respectivi nu ar trebui tăiați(de ce? Că așa zice Mihnea din Casa Boerescu, nu-i suficient?) și a încheiat apoteotic cu o evidentă amenințare la adresa conducerii CJ Giurgiu și a tuturor consilierilor județeni

”Daca nu se stopeaza aceasta crima voi sesiza DNA –ul”, scrie Boerescu în e-mail. 

Pentru a-l lămuri pe apărătorul arborilor cu pricina, care, potrivit lui Mitroi, ar fi trebuit să fie tăiați acum vreo 30 de ani, directorul Direcției Silvice a încercat, mai bine de jumătate de oră, să își prezinte punctul de vedere. Cu legi, cu ”manualul” în față, inginerul Mitroi, deci cel care mănâncă pe pâine domeniul ăsta, i-a explicat, printre complet nesimțite întreruperi ale lui Boerescu, următoarele: 1. Arborii respectivi sunt în afara fondului forestier național. 2. Tăierea lor este făcută în baza unor avize, acestea la rândul lor fiind date, evident, în baza anumitor caracteristici ale copacilor: plopii, de exemplu, sunt exploatați la diferite vârste de producție, dar nu mai mult de 30 de ani. ”Arborii respectivi au și 50-60 de ani, unii trebuiau tăiați de acum trei decenii…”, i-a spus încăpățânatului penelist expertul de la Direcția Silvică.

Tot printre întreruperi nesimțite, Mitroi i-a spus că nu sunt marcați doar arborii bătrâni, ci și cei care pun, din diverse alte motive, în pericol siguranța celor care participă la traficul rutier. 

N-a fost chip să-l înduplece. Nu pentru că n-ar fi înțeles, că am zis că e doar prost-crescut, ci, sunt convinsă, pentru că trebuia să facă circ până la capăt, Mihnea o ținea pe-a lui. Aceleași întrebări fără esență, aceleași zgândăriri, aceleași, sincer, aberații care or să facă rău atât propriei sale imagini(câtă mai are), dar mai ales partidului pe care îl reprezintă, exagerat de vocal și de prost-crescut, în Consiliul Județean.

 Chiar și apostrofat de colegi, Boerescu și-a văzut de circ

Și profesorul Mirela Delea și avocatul Constantin Basangiac, fostul președinte al CJ, Vasile Mustățea, consilierii Aurelia Dobre și Ionel Geantă, dar și reprezentantul ALDE Vasile Andronache. Cu toții i-au atras atenția lui Mihnea Boerescu că exagerează, că se comportă fără respect față de invitatul Viorel Mitroi. I-au explicat și ei că totul a fost făcut conform legii și că cei de la Direcția Silvică își cunosc meseria…

Auziți tupeu la Boerescu: ”n-a murit nimeni” până acum din cauza arborilor respectivi.

Doamne, Dumnezeule! Băiatul ăsta oare se aude? Adică, ar vrea să se întâmple ceva ca să aibă motiv să urle apoi că e Mina de vină că nu știm ce nenorocire s-a întâmplat pe vreun drum județean?! Cât de meschin să fii? Nici dacă, să zicem, o fi obosit de la număratul ”pomilor” și l-ar lua gura pe dinainte, tot nu poate fi numită justificare pentru asemenea afirmații! Ori te comporți ca un ales local ori te duci acasă și înjuri și blestemi cât și pe cine vrei tu, făcând recensăminte la tot ce-ți iese în cale.

Consilierii județeni îl acuză de ”intimidare și șantaj”

Mulți dintre cei amintiți, dar și consilierul PSD Dan Cristescu(cel care a anunțat că, la rândul său, i-a făcut plângere lui Boerescu pentru șantaj și abuz în serviciu) i-au atras atenția asupra e-mailului cu pricina.

”Consilierii județeni nu trebuie să fie constrânși să voteze într-un fel sau altul. Consider că m-ați amenințat, este total necolegial și încălcați și prevederile legale! Nu încercați să îmi influențați votul”, a spus Vasile Mustățea.

”Mă simt lezat de atitudinea domnului Boerescu”!, a zis și Andronache iar social-democrata Aurelia Dobrea a completat: ”M-am simțit jignită de atitudinea domnului Mihnea Boerescu și de mesajul transmis în e-mail. Vreau să vă întreb un singur lucru, domnule Boerescu, dacă se va întâmpla ceva pe drumurile județene cu arborii pe care dumneavoastră nu îi vreți tăiați, vă asumați întreaga răspundere?”.

E, draci, el nu-și asumă nimic, nici măcar ideile exprimate care, de fapt, sigur nu sunt pe deplin ale domniei sale…

Și Marian Mina, președintele CJ Giurgiu, i-a atras atenția lui Mihea B. că a încercat o intimidare a consilierilor județeni, iar Mitroi, la un moment dat, tot întrerupt cu nesimțire de Boerescu, s-a enervat și i-a cerut acestuia să nu îl trateze ca pe un subordonat. ”Sunt inginer silvic de 25 de ani, vă rog frumos să nu mă tratați ca pe un subordonat, pentru că nu există relație de subordonare aici. Repet, eu, ca specialist, nu recomand niciunui UAT să țină arborii din specia menționată mai mult de 30-40 de ani. La exterior, unii par verzi, dar în interior au ceea ce noi numim puchină”

Tot degeaba.

Apreciez, totuși, că l-au lăsat pe liberalul Mihnea să facă circ mai bine de o jumătate de oră pentru că au reușit un q.e.d. maxim. Boerescu nu poate fi Boerescu destul și-a reușit azi să facă o ședință de neuitat. Mai ales în rândul giurgiuvenilor către care se va îndrepta PNL cu mâna-ntinsă la alegeri…

Ghinion!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.