Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinți din calendar, este prăznuit la 6 decembrie. De origine grecească (Nikolaos), numele este format din două cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), și laos, „popor“, putîându-se tălmaci prin „obștească biruință“.

La Mulți Ani tuturor celor care își serbează azi onomastica!

 

Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău:

Sfântul Nicolae să vă aducă binecuvântarea spiritului bucuriei ingenue de copil, indiferent de vârstă! De fapt, Sfântul Nicolae ne învață despre bucuria împărtășirii și într-ajutorării nu doar de sine, dar și a altora! Ghetele să vă fie pline de dulciurile aduse de moșul dar în special de bucuria sufletului!
La mulți ani, tuturor sărbătoriților ce poartă numele Sfântului Nicolae!

Președintele Consiliului Județean și al PSD Giurgiu, Marian Mina:

 

Sfântul Nicolae să ne aducă tuturor lumină și fericire, înțelepciune și speranță, să ne facă mai buni… pentru a putea ajuta și dărui tot ce avem mai frumos: familiei, prietenilor, celor apropiați și celor în nevoie!
La mulți ani, tuturor sărbătoriților ce poartă numele Sfântului Nicolae!

Deputatul giurgiuvean Elena Dinu:

La Mulți Ani cu sănătate, împlinire sufletească și realizări pe toate planurile sărbătoriților zilei! Să petreceți cu bucurie, alături de cei dragi!

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu:

Sfântul Nicolae este personalitatea marcantă a Bisericii care a trăit în secolul al IV-lea și a dobândit cele mai alese virtuți, credința, milostenia, blândețea și iubirea, devenind un model de sfințenie pentru toate generațiile de creștini din toate epocile.
Sărbătoarea sa aduce multă bucurie și lumină atât în sufletele copiilor, care îl așteaptă, după tradiție, cu multă nerăbdare, dar și în ale celor mari, care îl simt ca pe un grabnic ajutător în toate greutățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.