Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de duminică dimineața aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-estul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, după ce în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2/3 decembrie), în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei a plouat, iar cantitățile de apă au depășit local 20—25 l/mp și izolat 35 l/mp.

În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei.

Meteorologii avertizează că pe parcursul zilei de duminică, vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50 — 55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60 — 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local și temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăși 60 — 70 km/h, iar pe creste 80 — 90 km/h, spulberând zăpada.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, ANM va actualiza informarea meteorologică.

La Giurgiu, potrivit site-urilor de specialitate, sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie, duminică, iar temperatura maximă nu va depăși 3 grade Celsius. Temperaturile vor urca, însă, ușor, săptămâna viitoare, astfel că, vineri se vor înregistra chiar 9 grade la amiază.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.