Niculae Bădălău a fost întrebat, la o recentă conferință de presă, cum comentează scumpirile de prețuri la alimente și combustibili, din ultima perioadă, și ce soluții pot fi găsite în acest sens.

”Nu Guvernul face prețurile! Avem, într-adevăr, o creștere economică, cea mai mare din Uniunea Europeană, bazată pe consum, cele două mari componente fiind alimentele și electronicele. În ceea ce privește alimentele, circa 74% sunt din import. Aici este problema, creșterea puterii de consum determină o cerere de euro mai mare, ceea ce a devenit o cauză în plus a creșterii prețurilor la alimentele respective. Totodată, referitor la prețurile ouălor și untului, știm deja că este o problemă pe plan european. Tocmai de aceea, salut proiectele ministrului Agriculturii, Petre Daea, care dorește reînființarea și sprijinirea fermelor autohtone. De ce să continuăm să importăm ouă, carne de pui, de porc, noi, ca țară având toate resursele ca să le producem inclusiv pentru propriul consum? Dacă vom reuși să avem produsele de bază facute la noi acasă, eu cred că prețurile vor fi unele corecte”, a declarat senatorul giurgiuvean.

Niculae Bădălău a amintit și de perioada când, ”într-un guvern portocaliu de tristă amintire, ANAF a distrus toată producția de pui”.

”Fermierilor le-au fost ucise păsările, blocate conturile și, ulterior, închise afacerile. Și așa, am ajuns să importăm carne de pui. La fel și cu fermele de porci. E clar că sunt niște interese aici din partea unora, dar nu e normal ca o țară ca România, cu tradiție în toate ramurile agriculturii să importe într-un asemenea procent carne de porc, pui, ouă sau lapte”, a subliniat Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.