Eu mi-s Mihnea Boerescu,

Alpinist pe ”Everestu”

Mult iubitul copăcel!

Ui cum mă cocoț în el!

Și de vine ea furtuna

Și mi-l ia, nu-mi e totuna.

De mi-l taie-i crimă, bro!

Îl tund io! Nu e mișto?

 

V-ați întrebat, vreodată, oare ce-a făcut Mihnea Boerescu, toate lunile trecute, în timpul în care a chiulit de la ședințele Consiliului Județean?

E, am aflat noi: a numărat copacii de pe drumurile județene. Cel puțin pe ăia de pe DJ 601 îi știe ”pe fiecare în parte”. Așa a declarat, pe cuvânt de onoare! E scuzabilă, deci, lipsa sa de la întâlnirile unde erau luate decizii pentru cetățeni. Că, bă, să faci recensământul arborilor, e ceva!

Le-o fi dat și nume: Copăcel, Arboraș, Rămurica, Centenărica de doar 40 de ani?!

Io chiar mă gândesc că, după ce i-a numărat și le-a pus nume, îi vine tare greu acum să accepte că unii dintre ei pun în pericol viața OAMENILOR și că, deci, trebuie tăiați…

Cum s-o taie, mă, ei, pe Rămurica? A? Cum? Câte amintiri frumoase are el cu Rămurica de la kilometrul 54… Dar cu Arboraș de la km 23 sau câte și-o fi spus cu Centenărica de la km zero.

După ce s-a lăudat că știe fiecare copăcel de pe DJ 601, s-a lăudat și că se pricepe mai bine decât specialiștii de la Ocolul Silvic. Adică, știe exact ce copac e bolnav, bătrân sau pune în pericol viața oamenilor și care nu… A dracului treaba, domn Boerescu, în timp ce-i numărați, le verificați și la frunză, tulpină și rădăcină? Le-oți fi numărat și frunzele, furnicile și viermișorii, ca să fiți sigur că nu-i confundați?

Doamne ferește!

Eu zic să luați în serios ce v-au recomandat colegii consilieri județeni, să puneți mâna pe drujbă și să toaletați dumneavoastră, voluntar, toți arborii de pe DJ-uri. Io vin și vă pozez și vă dau la ziar, parol!

*Aceste este pamflet și trebuie tratat ca atare. Poza este un trucaj.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.