Știe toată lumea că, la ei la partid, urlă Anton și le… sugerează, ca să fim finuți, că, dacă nu se agită în Consiliul Județean, dacă nu comentează tot timpul, nici nu contează ce, cât și cum!, și dacă nu votează împotrivă la orice vrea el, îi ia dracu pe toți.

În loc să-și țină demnitatea sus, cum e săgeata aia pe care o poartă în spate- unii dintre de ani buni-, din motive imposibil de înțeles de către giurgiuvenii de bună credință, tac și-nghit. Evident, cu pretenția ca cetățenii acestui județ să facă la fel când vorbesc ei.

Un fel de Fecioara Maria ale vieții politice giurgiuvene, consilierii județeni ai PNL vin și vând gogoși cu tupeu, în plen, de fiecare dată. Mai ales azi, 22 noiembrie, când ședința a fost prezidată de vicele Lucian Corozel.

Cum se zmirocăie peneliștii ca fetele mari și neatinse, că cică scriu ”fițuicile” electronice neadevăruri( ”fițuici, fițuici”, dar vă cam ustură…) potrivit lui Florian Velicu. Că ei nu că nu sunt împotrivă că nu sunt de acord, dar nu sunt de acord…, exact, DIN PRINCIPIU.

Ați priceput? Nici ei.

Pesemne, ofticat că până acum nu prea l-am băgat în seamă, deoarece nici nu contează, îi menționez, iată, un pic, numele, cu precizarea că: dacă tăcea, filosof rămânea. Floriaaaan Velicuuuu. Este evident că nici când era la PDL, PPDD și pe unde o mai fi fost, a priceput ioc lecția asta. Nici în conferințele de presă nu se concentrează și zice Consiliu Local în loc de Județean, că deh, care dracu e diferența? Dar mai mișto e și când atinge el subiecte despre care în alte contexte se plânge că nu poate… că, ce să vedeți, e un pic *incompatibil. Apoi, în ședințele CJ zice că: de ce ia în administrare județul o porțiune de drum?, dar vine în conferințe și pretinde că inventează ‘mnealui apa rece. Și, desigur, cere CJ să ia în administrare sistemele de apă și canal… Cine să vă mai înțeleagă, domnule Velicu?

Bun. Stimați giurgiuveni, să vă zicem noi, din nou, cinstit, nescos din context și pe verificate, ca întotdeauna, ce-au zis azi consilierii județeni care NU au votat patru proiecte de hotărâre suplimentare(mă rog, s-au abținut), două vizând Spitalul Județean de Urgență și alte proiecte pentru două drumuri județene.

Boerescu, Mihnea Boerescu. Cum cine-i ăsta? E consilier județean, ați uitat? Refulând, după luni bune în care n-a mai dat prin instituția menționată, Mihnea Boerescu a făcut show, azi. Băi, dar show, de râdeau și ai lui de el. Sincer? Eu cred că încearcă să saboteze PNL Giurgiu. Altfel, e grav, jur!

Mai întâi, a luat cuvântul înainte de votarea suplimentării ordinei de zi și a spus de vreo 10 ori, aproape pe numărate, că ei, PNL-iștii, nu că nu sunt de acord cu proiectele în sine, ci, așa, ca ”mod de principiu” nu sunt ei de acord. Înțelegeți? Cum să vă explic, nu sunt de acord să le voteze pentru că n-ar fi avut timp să le studieze…

Iar li s-a spus clar, aproape desenat, că proiectele respective erau urgent întocmite, fiind urgent de depus. Mai mult decât atât, Lucian Corozel a declarat că, tot azi, cu o oră înainte de începerea ședinței ordinare a CJ Giurgiu, au fost ședințele comisiilor de specialitate. Care-a lipsit? Dacă n-au lipsit, ce-au făcut de n-au studiat materialele? Ăia care știau, de ce nu le-au zis și colegilor? De inimoși și de iubitori de județ ce sunt, mă!

La rândul său, ”înțeleptul” trupei, Velicu a zis ba că nu a găsit materialele pe masă la comisie, ba că le-a găsit acolo. Acolo? Sau le-a găsit pe masa din sala de ședințe? N-a înțeles nimeni nimic din alocuțiunea dumnealui, vă dau cuvântul, întrebați și alți jurnaliști.

Păi, după Boerescu te găsiși să vorbești? Are dumnealui un talent de a-i încurca pe toți, ce să vă fac?!

Nici doamna Mihuț nu s-a lăsat mai prejos. Eh, ca să întărească și dumneaei un pic ”justificarea” grupului PNL de a nu fi de acord cu proiectele suplimentare(nici măcar nu au avut curiozitatea să aștepte dezbaterile, să vadă cât de urgente sunt, dacă sunt, și nici nu au ascultat ce le spuneau specialiștii din aparatul propriu).

Evident, însă, ca întodeauna, au venit cu poezia învățată pe de rost. Unde este exagerarea sau neadevărul? Uite, mai zic o dată: de principiu, consilierii județeni ai PNL au dat un vot negativ la mai multe proiecte. E bine? Credeți voi că e bine.

Pentru că, pe bune, nu că au ceva cu voi, ca partid, dar, ce dracu, de principiu, ca mod de principiu, deci, de principiu, da? nici giurgiuvenii nu vă votează pe dumneavoastră.

N-o luați personal, am zis, e DE PRINCPIU. Ete, sunteți chit.

  • Erată pentru ”incompatibil”, se pare că potrivit era ”posibil conflict de interese”. Ups, mă iertați, gata, am completat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.