În urma a două percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit două instalații artizanale de producere de băuturi alcoolice pentru care nu existau autorizații de funcționare precum și o cantitate de 360 litri de lichid ce are caracteristic specifice alcoolului.

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice și Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, cu sprijinul polițiștilor de la Poliția Oraș Mihăilești, jandarmilor din cadrul I.J.J. Giurgiu și inspectori ai Direcției Regionale Vamale Ploiești, au efectuat sâmbătă, 18 noiembrie a.c., două percheziții la două imobile aparținând unui bărbat din comuna Clejani, județul Giurgiu, în urma cărora au fost identificate două instalații artizanale de producere de băuturi alcoolice supuse accizării, care la momentul efectuării percheziției erau în stare de funcționare și cantitatea de 360 litri de lichid incolor cu miros specific de alcool.

Din verificări s-a stabilit că pentru cele două instalații nu se dețin autorizații de funcționare.

Întreaga cantitate a fost sigilată și ridicată în vederea continuării cercetărilor, fiind prelevate probe de către inspectorii vamali din cadrul D.R.V. Ploiești în vederea stabilirii naturii băuturilor alcoolice și a concentrației alcoolice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.