Stimularea creșterii numărului donatorilor de sânge este tema întrebării pe care deputatul giurgiuven adresat-o, recent, ministrului Sănătății, Florian  Bodog.

„Este cunoscută criza acută de sânge ce creează mari probleme spitalelor din România. Sute de operații au fost amânate în toate colțurile țării din cauza lipsei de sânge, iar numărul donatorilor este în continuă scădere.

Întrebarea mea vine, în acest context, ca un ecou al apelului făcut de medicii și pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, împreună cu personalul de la Centrul de Transfuzii Sanguine Giurgiu către cetățenii giurgiuveni de a participa la o nouă campanie de donare de sânge ce se va desfășura în ultimele luni ale anului 2017.

Cu forțe proprii, acești oameni inimoși încearcă să amelioreze o situație disperată ce s-a creat prin lipsa rezervelor de sânge, situație ce se regăsește la nivelul întregii țări, și asta în ciuda apelurilor făcute de Ministerul Sănătății și a alocărilor de fonduri de la nivel central sau local.

Lipsa rezultatelor nu poate duce decât la concluzia că trebuie făcut mai mult, găsite alte resurse prin care cetățenii să fie stimulați să devină donatori.

În acest context, îl întreb pe ministrul Sănătății dacă are în vedere o strategie pentru stimularea creșterii numărului de donatori și dacă are în vedere chiar o îmbunătățire a normelor ce legiferează drepturile donatorilor, astfel încât acestea să stimuleze un număr mai mare de persoane să doneze sânge?”, întreabă Cristina Elena Dinu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.