www.giurgiu.psd.ro

Tineretul Social Democrat din Giurgiu a organizat vineri, 27 octombrie, o acţiune civică de donare de sânge, ştiut fiind faptul că mai ales în această perioadă a anului, unităţile medicale medicale de transfuzie sanguină se confruntă cu lipsa stocurilor de sânge şi componente sanguine.

“Am considerat salutară iniţiativa celor de la TSD Giurgiu şi tocmai de aceea am hotărât să-i sprijin. Trebuie menţionat că la ora actuală, din păcate, datele statistice arată că în ţara noastră, doar 1,7% din populaţie donează sânge anual, adică de aproape patru ori mai puţin decât media europeană. O implicare civică mult mai pregnantă şi o responsabilizare a populaţiei prin informări publice ar putea şi trebuie să modifice radical această situaţie”, afirmă Președintele Consiliului Județean Marian Mina.

“Pentru noi, Tineretul Social- Democrat, a devenit o obişnuinţă, dar şi o obligaţie morală pe care ne-am asumat-o, în momentul în care am pornit încă de anul trecut o serie de acţiuni de mobilizare a concetăţenilor noştri pentru a dona sânge. Cred că este vital să ne reconsiderăm atitudinea faţă de suferinţa umană şi să găsim nunaţele potrivite pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu acest fenomen. Mulţumim domnului președinte PSD Giurgiu, Marian Mina, care ne-a încurajat şi ne-a fost alături în toate aceste demersuri”, spune Ionuț Barbu, preşedintele TSD Giurgiu.

Menţionăm că nu este prima oară când tinerii fac acest gest, însă de această dată s-au hotărât să facă public acest demers pentru a da astfel un exemplu şi altor persoane, pentru a încuraja cetăţenii să doneze sânge. Oricare dintre noi poate avea nevoie de sânge!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.