Proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 411 este unul din cele trei finanţate cu fonduri europene(celelalte sunt DJ 603 şi 504) dar blocate din cauza constructorului care nu a respectat nu doar termenele iniţiale, ci şi prelungirile ulterioare.

La preluarea mandatului de către noua echipă de conducere a CJ Giurgiu, au fost reziliate contractele respective şi iată că, după ce pe DJ 504 deja se lucrează iar 603 este în procedură de licitaţie, vin veşti bune şi pentru al treilea drum.

Consilierii judeţeni giurgiuveni au votat luni, 23 octombrie, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre privind aprobarea achiziţiei „Servicii auxiliare achiziţiei, în vederea sprijinirii activităţii comisiei de evaluare şi soluţionarea contestaţiilor, prin experţi cooptaţi(domeniul tehnic, financiar şi juridic) în vederea atribuirii contractului de lucrări aferent obiectivului de investiţii „Reabilitare şi Modernizare DJ 411, limită judeţ Cărălaşi-Hotarele-Isvoarele-Teiuşu-Mironeşti-Comana-Budeni-Brăniştari-Călugăreni-Singureni-Iepureşti-Bulbucata-Podu Doamnei-Clejani”, rest de executat.

Director în cadrul CJ Giurgiu Lidia Pană a explicat motivul pentru care este necesară achiziţia acestor servicii auxiliare, precizând că evaluarea restului de executat din lucrarea menţionată trebuie realizată rapid, deoarece lucrarea în sine trebuie efectuată până la 31 decembrie 2018.

Întrebat de consilierul PNL Florian Velicu dacă a fost realizată expertiza aprobată anul trecut de către consilierii judeţeni, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, a spus că mai mult decât atât, există deja transmisă şi o adresă către cei care au avut contractul de execuţie ca să efectueze remedierile necesare la ceea ce au lucrat. Aceasta, pentru a putea fi scos la licitaţie restul de executat.

„Eu cred că a fost un contract… cu cântec. Avem, în urma expertizei, chiar o adresă transmisă către executant ca să facă remedierile necesare( obligaţie stabilită prin contract, n.r.), dar eu cred că nu vor face acest lucru…”, a subliniat Mina.

Proiectul de hotărâre de azi a fost aprobat în unanimitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.