Reprezentanţii CJ Giurgiu au depus, în cadrul Programului Interreg V-A România- Bulgaria 2014-2020 un proiect pe Axa „O regiune sigură”, proeict denumit Coordonare, acces şi forţe comune pentru o regiune mai sigură(CAF), în parteneriat cu municipalitate Slivo Pole din Bulgaria.

Cererea de exprimare a interesului(faza I) a fost aprobată şi urmează depunerea cererii de finanţare(faza a II-a), iar în şedinţa extraordinară de ieri a CJ Giurgiu a fost aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

Potrivit expunerii de motive, proiectul CAF are ca beneficiari direcţi: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi Direcţia Judeţeană de Transport şi intenţionează să sprijine autorităţile locale cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă în activitatea de prevenire şi răspuns în caz de incendii de pădure şi inundaţii.

Astfel, prin acest proiect vor fi achiziţionate patru vehicule de intervenţie rutieră de mare capacitate, pentru asigurarea accesibilităţii drumurilor judeţene de către DJT Giurgiu, în colaborare cu ISU Giurgiu şi mai multe kituri de comandă- un kit conţine două corturi militare, două paturi pliante, pături, saci de dormit, mese şi scaune pliante, termosuri, lanterne şi rucsaci, dar şi o altă variantă de kit: rucsac, sac de dormit, radio, lanternă, trusă de prim ajutor, echipament de protecţie individuală, fluier, pentru auto-asistenţa populaţiei. ISU Giurgiu le va distribui unităţilor proprii din judeţul Giurgiu şi le va aloca în funcţie de hărţile de risc.

„Planul de acţiune va conţine, de asemenea, cel puţin o revizuire a hărţilor de risc pentru cele două regiuni, dar vor fi efectuate şi simulări comune pentru deprinderea unor comportamente adecvate ale populaţiei civile şi autorităţilor în situaţii de urgenţă”, se mai arată în proiectul de hotărâre adoptat ieri.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 1 milion de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.