Se pare că autoritățile din Giurgiu și cele din Ruse doresc să fie din nou pe locul I, în rândul euroregiunilor similare, la absorbția fondurilor prin Programul de Cooperare România-Bulgaria, denumit acum Interreg V A 2014-2020.

Consilierii județeni giurgiuveni au dezbătut și aprobat în ședința extraordinară de miercuri, 11 octombrie, mai multe puncte privind indicatorii tehnico-economici aferenți fiecărui proiect în parte, dar și pe ordinea de zi suplimentară proiectele în ansamblu.

Directorul Nicu Mardale a explicat că CJ Giurgiu și parteneri bulgari vor depune șase noi proiecte, trei pe infrastructură rutieră, unul pe axa Regiune Verde și alte două la capitolul O regiune sigură.

Avem, astfel, Centrul Socio-Cultural de la Comana, un proiect pentru dotarea ISU Giurgiu, altul în parteneriat cu Crucea Roșie Giurgiu, dar sunt și trei proiecte pe parte de infrastructură rutieră. Două vizează reabilitarea și modernizarea DJ 412 A, respectiv DJ 601, iar un al treilea este pentru dotarea Direcției Județene de Transport.

În afară de proiectarea Centrului Socio-Cultural Comana, au fost dezbătute și aprobate și proiectele „Investiții pentru siguranța rutieră și îmbunătățirea conectivității între municipalitatea Ruse și județul Giurgiu la rețeaua de transport TEN-T”, „Coordonare, acces şi forţe comune pentru o regiune mai sigură”, respectiv „Parteneriate pentru prevenirea dezastrelor pentru o regiune sigură”( în parteneriat cu Crucea Roșie Giurgiu, cea din Ruse, Universitatea și Clusterul de Business și Inovație din Ruse).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.