„Cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, am participat la ceremonia de depunere de coroane, care a avut loc astăzi, 9 octombrie 2017, la Memorialul Victimelor Holocaustului, la invitația Institutului „Elie Wiesel” din România.

Momentul de astăzi se înscrie între eforturile societăţii româneşti de recuperare a memoriei şi de asumare a responsabilităţilor trecutului, în acord cu valorile morale şi politice care stau la baza statutului de ţară democratică. Nu trebuie să uităm tragedia, trebuie să ne asumăm trecutul și totodată suntem datori să amintim tuturor că mulţi români, ştiuţi şi neştiuţi, şi-au riscat libertatea, şi chiar viaţa, pentru ca semenii lor evrei să fie salvaţi de la moarte.

Progresele pe care România le-a făcut până acum în domeniul cercetării, educaţiei şi comemorării Holocaustului sunt un semn fundamental al maturizării şi democratizării societăţii româneşti. De aceea, ne închinăm și pomenim cu toţii memoria victimelor Holocaustului şi a familiilor acestora, aducând un omagiu sincer celor care au suferit în acea perioadă tristă a istoriei”, este mesajul postat, în urmă cu scurt timp, pe Facebook, de către preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

Mai multe imagini de la eveniment, AICI: https://www.facebook.com/niculae.badalau/posts/530223430655557

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.