Parlamentarul giurgiuvean a postat pe pagina sa de Facebook mai multe informaţii, dar şi imagini de la eveniment.

Am participat astăzi, în calitate de secretar al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, la deschiderea simpozionului naţional „Zilele Spitalului Prof. Th. Burghele”, ediţia a VIII-a, alături de nume importante ale medicinei româneşti: profesor universitar dr. Viorel Jinga, profesor universitar dr. Tiberiu Ioan Nanea, profesor universitar doctor Adriana Ilieşiu, profesor doctor Petru Armean. De asemenea, la întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Primăriei Capitalei, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Le-am mulţumit celor prezenţi pentru invitaţie şi le-am spus faptul că sunt onorată să deschid lucrările acestui simpozion. Într-o trecere în revistă a trecutului şi prezentului Spitalului „Profesor Th. Burghele”, am remarcat faptul că acesta este cunoscut pentru câteva premiere medicale naţionale, că a beneficiat de reabilitarea secţiilor şi a sălilor operatorii, şi că deţine aparatură tehnică de vârf ce îi permite alinierea în cadrul clinicilor ultramoderne din Europa. Însă, în medicină contează în primul rând oamenii, iar calitatea profesională a cadrelor medicale de aici aduce plus-valoare acestei unităţi spitaliceşti.

Celor prezenţi le-am făcut cunoscut faptul că, împreună cu colegii mei din Comisia pentru Sănătate, lucrăm la elaborarea unei noi Legi a Sănătăţii care să poată reglementa şi rezolva problemele din sistem, astfel încât să redăm încrederea cetăţenilor români în sistemul nostru medical.

În plus, mi-am exprimat opinia că, odată cu creşterea veniturilor personalului din sistemul sanitar, pacienţii aşteaptă şi un pic mai multă compasiune din partea personalului medical, alături de o schimbare de atitudine, atitudine care, în acest moment, depăşeşte mult în nemulţumirile pacienţilor profesionalismul cadrelor medicale.

Am încheiat prin a le ura tuturor succes în activitatea viitoare şi prin a-i asigura de toată deschiderea mea pentru orice poate duce la un sistem sanitar mai performant în România!, a scris Cristina Elena Dinu pe pagina sa de Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.