Excelenţa Sa Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii, a venit, miercuri, 27 septembrie, la Giurgiu, la invitaţia vicepreşedintelui Senatului, senatorul giurgiuvean Niculae Badalau. Ambasadorul a fost primit de către preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, prefectul Nina-Carmen Crişu şi de primarul Nicolae Barbu.

Mai întâi, a avut loc o discuţie la sediul Prefecturii privind interesul afaceriştilor japonezi de a investi în România, deci inclusiv la Giurgiu, a urmat o conferinţă de presă şi, apoi, o vizită de lucru în Zona Liberă Giurgiu.

„Îi mulţumesc Excelenţei Sale pentru că a venit la Giurgiu şi sunt convins că discuţiile noastre de astăzi se vor concretiza. Pentru a dezvolta judeţul nostru suntem deschişi la investiţii şi doresc să îl asigur pe domnul Ambasador că cei care vor dori să dezvolte aici o afacere vor avea tot sprijinul nostru, toată atenţia autorităţilor locale şi judeţene”, a spus senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii, i-a mulţumit parlamentarului nostru pentru invitaţie.

„Mă bucur că am reuşit să ajung la Giurgiu, la invitaţia domnului Bădălău. Vizita de astăzi vine şi în contextul în care relaţiile dintre Japonia şi statele Uniunii Europene, inclusiv România, se dezvoltă tot mai mult. Aici, la Giurgiu, un oraş atât de aproape de Bucureşti, am ocazia astăzi să schimb opinii cu autorităţile publice şi vă dau asigurări că le voi prezenta afaceriştilor japonezi toate oportunităţile despre care mi s-a vorbit. Până acum, investiţii japoneze au fost făcute, cu precădere, în vestul ţării sau în Capitală şi în apropiere de aceasta, dar după vizita de astăzi cred că putem lua în considerare şi zona dumneavoastră”, a spus, printre altele, Excelenţa Sa.

Întrebat ce tip de investiţii ar putea fi făcute în Giurgiu, Ambasadorul Kisaburo Ishii a spus că, în general, în România, se investeşte pe piaţa de producţie piese auto, dar, de ce nu, ar putea fi deschise afaceri şi în domeniul IT.

Excelenţa Sa, Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii a venit, azi, 27 septembrie, la Giurgiu, la invitaţia vicepreşedintelui Senatului, senatorul giurgiuvean Niculae Badalau.
Cu această ocazie am reafirmat importanța relațiilor cu Japonia și am subliniat prioritatea dezvoltării relațiilor de cooperare economică, exprimându-mi încrederea că noi inițiative economice româno-japoneze vor putea fi conturate in Giurgiu, în beneficiul ambelor economii, precizând că există încă oportunități nevalorificate în acest domeniu, generate inclusiv de creșterea economică record a României”
, a scris pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după vizita de la Prefectură, şi preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Mai multe imagini, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2004495353167732

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.