Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit și confiscat sute de articole susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni români și un cetățean turc au încercat să le introducă ilegal în țară.

 În data de 19.09.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare, aparținând unor firme de transport internațional care efectuează curse pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, în calele autocarelor, 83 articole textile și 255 perechi de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Posesorii bunurilor, doi cetățeni români și un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 52 şi 66 de ani, care nu dețineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru produsele transportate, au declarat că le-au achiziționat din mai multe bazare din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou familiei și prietenilor.

Bunurile susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 64.300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, actualizată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.