Directorul Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, Dan Mucenic, a susţinut miercuri, 13 septembrie, o scurtă conferinţă de presă, ca un preambul pentru evenimentul de inaugurare a Secţiei de Împrumut pentru adulţi şi copii, din strada Ştefan cel Mare. Aceasta, după finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a clădirii de patrimoniu, investiţie realizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu.

Inaugurarea va avea loc vineri, 15 septembrie, la ora 11.00.

Directorul Bibliotecii Judeţene a anunţat că reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu au făcut inclusiv solicitări către Banca Mondială pentru preluarea clădirilor din spatele Secţiei de Împrumut, acolo unde ar putea să fie amenajat un spaţiu pentru cenaclul literar, un altul pentru o cinematecă sau pentru o mediatecă.

Tot la întâlnirea de azi cu presa locală, Dan Mucenic a vorbit pe scurt despre două „chestiuni de noutate absolută” ce vizează programul „Biblioteca giurgiuveană”.

„Vom avea integrala operei scriitoriceşti a lui Niculae Cantonieru, născut în anul 1899 în Giurgiu, pe strada Soarelui, la numărul 6. Un autor de proză foarte apreciată în vremurile respective, conducător de revistă în Braşov. Este o premieră naţională şi probabil că vom lucra cu o echipă de la Academia Română”, a spus Mucenic.

Cea de-a doua veste bună se referă la realizarea a 17-18 volume reprezentând integrala scrierilor lui Nicolae Crevedia* . „Fiicele lui ne dăruiresc toate manuscrisele lui Crevedia, mii de pagini, antologia poeziei bulgare, volume de interviuri şi evocări, publicistică literar”, a precizat directorul Mucenic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.