Locuitorii din Daia s-au distrat pe cinste, sâmbătă, 9 septembrie, de Ziua Comunei, eveniment ajuns la cea de XI-a ediţie, dar organizat anul acesta nu în octombrie, ca de obicei, ci, iată, în apropierea sărbătorii Sfânta Maria Mică.

Sătenii de toate vârstele s-au adunat pe terenul de sport unde a fost amenajată o scenă pe care au urcat artişti locali şi naţionali.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Mai întâi, însă, reprezentanţii autorităţilor publice le-au transmis mesajele lor cu această ocazie specială.

Invitaţii primarului Florin Şerban au fost parlamentarii (senator) Cristian Marciu şi (deputat) Elena Dinu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, vicepreşedintele Lucian Corozel, primari din mai multe comune giurgiuvene, dar şi o delegaţie bulgară din Borovo- oraş cu care Daia se va înfrăţi. Au fost, de asemenea, politicieni din PSD şi ALDE, cât şi alţi reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale.

„Îl felicit pe domnul primar pentru organizare şi anticipat îl felicit şi pentru proiectele de dezvoltare. Vă anunţ că am reuşit accesarea de fonduri pentru asfaltarea drumurilor, iar domnul primar pregăteşte în continuare încă trei proiecte pentru apă şi canalizare în toată comuna Daia. Mai sunt proiecte pregătite şi pentru iluminat public, dar şi pentru reabilitare şi modernizarea şcolilor. Într-adevăr, ne uităm la celelalte comune din apropiere şi vedem că s-au dezvoltat. Daia a stat pe loc pentru că nu a avut un primar gospodar. Acum aveţi un primar bun pe care trebuie să îl spijiniţi, pentru că este preocupat de tot ce înseamnă administraţie. El vine cu o altă mentalitate, dar mai ales cu putere de muncă şi cu dorinţa de a face treabă bună”, le-a transmis cetăţenilor din Daia preşedintele Marian Mina.

 

„Este prima oară când, în calitate de deputat, particip la Ziua Comunei Daia. Am vrut să fiu aici pentru că îmi doresc ca această zi să marcheze un nou început pentru comuna dumneavoastră, un nou început în dezvoltarea acestei comune foarte mari şi apropiate de Giurgiu, dar care, din păcate, a rămas în urmă faţă de celelalte. Însă, credinţa mea este că, alături de domnul primar şi alături de dumneavoastră, pentru că puterea unui edil este dată de toţi cei care sunt în jurul lui, comuna Daia va cunoaşte dezvoltarea pe care o merită!”, le-a spus dăienilor şi deputatul social-democrat Elena Dinu.

„Este o bucurie mare să fiu alături de dumneavoastră, locuitorii acestor meleaguri. Şi eu sunt giurgiuvean şi sunt dintotdeauna alături de locuitorii acestui judeţ şi ca fost prefect, ca vicepreşedinte al CJ şi mai nou ca senator. Voi fi în continuare alături de dumneavoastră pentru a reprezenta în Parlament interesele giurgiuvenilor. Mulţumesc pentru invitaţie, multă sănătate şi bucurii! La Mulţi Ani şi petrecere frumoasă!”, le-a urat senatorul social-democrat Cristian Marciu.

Pentru că, în curând, comuna Daia se va înfrăţi cu oraşul bulgar Borovo, la evenimentul de ieri a fost prezentă şi o delegaţie bulgară condusă de îndrăgita Lili Ganceva- directorul Euroregiunii Danubius care, de altfel, a şi făcut posibil acest nou parteneriat administrativ. Prietenii din Ruse le-au transmis gândurile lor bune locuitorilor din Daia şi şi-au exprimat speranţa că vor depune şi câştiga cât mai multe proiecte europene împreună.

După discursurile invitaţilor, primarul Florin Şerban a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie iar dăianul Răzvan Pîrcălabu a primit oficial titlul de cetăţean de onoare. El este în prezent preşedintele Federaţiei române de Lupte.

Petrecerea a continuat cu jocuri diverse pentru copii, muzică pe gustul celor prezenţi şi multă voie bună.

Mai multe imagini de la eveniment, pe pagina noastră de Facebook, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=1996515830632351

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.