Prefectura judeţului nostru a găzduit marţi, 5 septembrie, Adunarea Generală de Constituire a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Giurgiu.

La eveniment au participat reprezentanţii autorităţilor judeţe şi locale, dar şi cei ai instituţiilor cu atribuţii în desfăşurarea activităţilor pentru tineri.

„Este o onoare pentru mine să particip la constituirea unei fundaţii pentru tineret, dat fiind că tineretul giurgiuvean are nevoie de sprijin, de un cadru legal în care să se desfăşoare. Cu sufletul deschis susţin orice astfel de iniţiativă”, le-a spus celor prezenţi prefectul Lavinia Crişu.

Vicepreşedinte la nivel central al Fundaţiei pentru Tineret, Ticu Plăcintă le-a mulţumit giurgiuvenilor pentru primire şi reprezentanţilor autorităţilor giurgiuvene pentru implicare în ceea ce priveşte activităţile destinate tinerilor.

„Fundaţia Naţională pentru Tineret a început, prin Consiliul de Administraţie, o campanie de înfiinţare a fundaţiilor judeţene pentru tineret şi sunteţi a cincea fundaţie înfiinţată doar astăzi. Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Giurgiu, cu personalitate juridică de drept privat şi utilitate publică, va fi intermediarul între tineri şi toate organismele la nivel judeţean, pentru încercarea găsirii soluţiilor la problemele lor”, a afirmat Ticu Plăcintă.

Din partea Consiliului Judeţean Giurgiu, la activitatea de ieri a participat adminstratorul public Cristian Graţianu. „Vă felicit pentru această iniţiativă. Mă bucur că, în felul acesta, venim şi noi în întâmpinarea nevoilor şi problemelor tinerilor. Consiliul Judeţean Giurgiu, acolo unde poate, evident că se va implica în sprijinirea tinerilor şi a asociaţiilor de profil”, a subliniat Graţianu.

Mesaje de susţinere au transmis şi reprezentanţii Primăriei Giurgiu, dar şi cei ai Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport.

Fundația Națională pentru Tineret, acronim FNT, este unica structură neguvernamentală pentru tineret de drept privat și utilitate publică legal constituită în baza Decretului nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice şi persoanele juridice și în conformitate cu prevederile art. 14 alin. (1) din Legea Tinerilor nr. 350/2006, în a cărei adunare generală sunt desemnați ca membri reprezentanții Fundaţiilor Judeţene pentru Tineret şi a Municipiului Bucuresti.

 

FNT s-a constituit la data de 27 ianuarie 2007 și prin structura sa organizatorica de tip piramidal, FNT asigură reprezentarea la nivel central a intereselor a peste 300 de organizații neguvernamentale de tineret de nivel local, de pe întregul cuprins al României, reprezentate în cadrul fundațiilor județene pentru tineret membre, fiind printre cele mai reprezentative structuri neguvernamentale de/pentru tineret din România din punct de vedere al acoperirii teritoriale și al programelor/activităților de tineret derulate.

Mai multe detalii AICI: http://www.fntr.ro/prezentare-generala/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.