Reprezentanţii Primăriei Giurgiu au postat, în urmă cu câteva momente, pe pagina de Facebook a instituţiei, un comunicat de presă.

„Giurgiu va gazdui un exceptional forum SUERD, organizat de MAE cu sprijinul autoritatilor publice

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a primit astazi vizita delegatiei MAE condusă de Cristian Winzer, secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe in care au fost inițiate discuții cu privire la organizarea in această toamnă a unui important forum SUERD la Giurgiu.

„Trebuie să susținem promovarea SUERD ca model de implementare a politicii europene de coeziune, în vederea articulării unei cooperări regionale consolidate care să contribuie, în mod direct, la întărirea coeziunii teritoriale, economice și sociale din bazinul hidrografic al Dunării.
Forumul organizat la Giurgiu are o importanță deosebită deoarece în cadrul lui se vor stabili prioritățile și liniile de acțiune ale României în procesul de implementare a SUERD la nivel național, macroregional și european”, a arătat Cristian Winzer.

Evenimentul deosebit de important în plan național și european va reuni actori din medii de activitate diferite, de la reprezentanți ai ministerelor publice, primari din regiunea Dunării, mediul academic, societatea civila, asa cum a punctat la Giurgiu, astazi, Silvia Davidoiu, Coordonatorul Naţional al Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

Pentru buna organizare a Forumului SUERD la Giurgiu, autoritatile publice locale si judetene isi vor da mana, atat primarul Nicolae Barbu cat si presedintele Consiliului Judetean, Marian Mina asigurandu-i pe membrii delegatiei MAE de tot suportul logistic si organizatoric.

Agenda evenimentului va cuprinde mai multe paneluri cu tematică diversa, financiară, turistică, de mediu, infrastructură navală, agenda finala urmand a fi definitivata in curand, la fel si stabilirea vorbitorilor si a listei proiectelor de succes ce vor fi prezentate drept exemple de buna practică.

SUERD reprezintă un mecanism comunitar de cooperare a statelor din bazinul Dunării, propus și promovat în anul 2008 la nivel european de către România și Austria.
Primaria Giurgiu, prin primarul Nicolae Barbu, prim-vicepresedinte al Consiliului Oraselor si Regiunilor Riverane Giurgiu sustine acest mecanism european si dezvoltă proiecte in concordanță cu principiile SUERD”

CLICK pe FOTO pentru a le MĂRI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.