Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 380 articole textile și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetațean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

Într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu se arată că, în data de 30.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 05.00, aceștia au selectat pentru control un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în bagajele personale ale unui cetățean turc, 250 perechi pantofi sport și 130 articole textile, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Posesorul bunurilor, un cetățean turc pe nume B.A., în vârstă de 33ani, a declarat că le-a achiziționat dintr-un bazar din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa în municipiul București.

Bărbatul depistat de poliţiştii de frontieră cu produse susceptibile a fi contrafăcute nu deținea documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile respective.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marca se ridică la suma de 57.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.

 

                                                                 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.