Vineri noaptea, sirenele mai multor ambulanțe au răsunat în municipiu. Mașinile se îndreptau către Bâlci, acolo unde, în premieră pentru Giurgiu, cel puțin în ultimii ani buni, s-a înregistrat un incident grav: o tiribombă s-a rupt, în plină mișcare.

În caruselul denumit Free-Style erau mai mulți tineri. O minune a făcut ca incidentul să nu se transforme într-o adevărată tragedie. Doi tineri răniți ușor au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, însă, spun surse, nu ar fi rămas internați.

Două zile mai târziu, un alt incident asemănător s-a petrecut în Bâlciul Giurgiu. De această dată, o chingă a unui aparat pe care copiii pot face bungee-jumping s-a rupt și o fetiță în vârstă de 6 ani a căzut pe pământ. Fetița a fost rănită, a ajuns la spital, dar, din fericire, se află acum în afara oricărui pericol.

Am stat de vorbă despre nefericitele evenimente, luni, 14 august, cu subprefectul județului Giurgiu Fabian Țârcă. El ne-a precizat de la bun început că sunt în plină desfășurare cercetări în ambele cazuri. De asemenea, a fost deschis un dosar penal în privința incidentului din caruselul Free-Style.

Suprefectul a subliniat, însă, faptul că toate instituțiile giurgiuvene cu atribuții de control au fost la datorie încă din data de 9 august.

Atunci, reprezentanții Poliției, Poliției Locale, cei ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai ISU, cei ai Oficiului pentru Protecția Consumatorului și de la Jandarmerie au fost convocați la o ședință, la Prefectură.

„Încă de atunci, am stabilit ca fiecare să controleze toate societățile din Bâlci. Și așa s-a și întâmplat. Menționez că pentru acele comedii precum Free-Style este nevoie de autorizații ISCIR”, a spus Țârcă.

Subprefectul ne-a confirmat că societatea care deține caruselul respectiv AVEA autorizație de la Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat – ISCIR, din luna mai 2017.

Imediat după incidentul de vineri, conducerea Protecției Consumatorului- asigurată de Claudia Mînzînă, a dispus, conform legii, suspendarea activității firmei, pe o perioadă de 6 luni, a interzis funcționarea aparatului și a dat o amendă de 20.000 de lei firmei respective. Cu promptitudine, s-a luat aceeași decizie la nivelul OPC și după incidentul de seara trecută. Firma ce a adus, la Giurgiu, acel mecanism pentru bungee-jumping are activitatea suspendată timp de 6 luni și a primit de la OPC o amendă de 30.000 de lei. Aparatul respectiv a fost scos din uz.

„Reprezentanții instituțiilor noastre au fost și sunt acolo, la datorie. Protecția Consumatorului Giurgiu a luat măsurile de suspendare a activității firmelor, a dat amenzi iar aparatele respective nu mai funcționează! Avem în Bâlci și acum ambulanță, pompierii, polițiștii, inspectorii OPC! Sunt acolo! În același timp, oamenii legii continuă cercetările și în dosarul Free-Style, dar și în cel de-al doilea caz. Nu, cele două firme nu sunt din Giurgiu, sunt din țară, dar aștept raportul instituțiilor în acest caz și vă pot oferi mai multe detalii ulterior”, ne-a mai spus Fabian Țârcă.

Așadar, în condițiile prezentate, oamenii legii giurgiuveni dau asigurări că au făcut și fac tot posibilul să găsească vinovații, să aplice legea, pentru că ne dorim cu toții să nu se mai întâmple asemenea incidente.

Vom reveni cu detalii.

Foto Bâlci: Facebook- Cristian Valeriu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.