Colectarea într-un cont separat a TVA rămâne unul dintre subiectele fierbinţi ale prezentului, iar preşedintele executiv al PSD central, Niculae Bădălău, a venit cu precizări, joi, 10 august, în conferinţă de presă.

„Indiferent de opoziţia unor firme, este clar că prin această măsură câştigăm circa 2-3 milioane la bugetul naţional. Nimeni nu va mai putea face evaziune fiscală cu fondurile provenite din TVA. Deducerile vor fi realizate în acelaşi mod şi tot în 3 zile. Deci, nu mai capitalizează firmele aceşti bani, ci vor fi într-un cont iar statul va asigura transparenţa şi în acest caz”, a spus Niculae Bădălău.

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de ordonanţă privind plata defalcată a TVA (split payment), măsură ce urmează să se aplice din 1 octombrie.

Aceasta prevede că toate companiile plătitoare de TVA trebuie să deschidă conturi separate pentru plata taxei, din care numai pot folosi bani decât cu acordul Fiscului, iar orice greşeală în plata TVA va atrage o amendă de 50% din sumă(sursă: Money.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.