Răspunsul e simplu, dar dacă l-am oferi de la început, atunci nu s-ar mai povesti. Şi-ar fi tare păcat, pentru că foarte „savuroase”-s justificările consilierilor judeţeni ai PNL privind voturile lor negative.

Proiectul privind aprobarea trecerii din domeniul privat al judeţului Giurgiu în domeniul public al judeţului Giurgiu a imobilului „CAP Gostinu”, compus din teren de peste 53.000 de metri pătraţi şi construcţii aferente, a fost din nou supus dezbaterii şi votului consilierilor judeţeni.

Asta după ce, la şedinţa anterioară, proiectul respectiv nu a întrunit numărul necesar de voturi „pentru”, ca să treacă. Aşa cum ştiţi deja, pentru terenul respectiv, primarul Dumitru Văcaru are pregătit un proiect ce vizează amenajarea unei baze sportive. Ambiţios şi priceput cum este, sigur va şi reuşi să-l implementeze cu succes. Cu susţinerea majorităţii de la judeţ va şi trece la treabă.

Cei din opoziţie, însă… doamne-doamne, ce-au mai inventat ca să spună „cu mândrie” că nu sunt de acord. Fiţi atenţi!

Din nou, Georgeta Mihuţ a luat prima cuvântul şi a anunţat din capul locului că va vota împotrivă, deoarece consideră că nu sunt întrunite condiţiile legale pentru al doilea proiect conex, respectiv transmiterea terenului menţionat din domeniul public al judeţului în domeniul public al comunei Gostinu. ( a invocat că ar trebui luate avize de la mai multe ministere, deşi specialiştii i-au explicat că terenul este lipsit de sarcini, e în extravilan şi are ca destinaţie: construcţii)

Şi, făcând apel la mai degrabă o aroganţă tipic PNL-istă, Mihuţ a opinat că CJ Giurgiu n-ar trebui să cedeze „aşa uşor” terenuri pentru care ar putea exista investiţii cu fonduri europene pe care doar Consiliul Judeţean ar avea capacitatea să le acceseze. Şi ca să fie şi mai convingătoare a băgat-o p-aia cu(scuzaţi!): „că acesta a fost şi argumentul pentru care am vrut să luăm înapoi Zona Liberă Giurgiu”(că CJ are posibilitatea de a accesa mai facil fonduri pentru aceasta, adicătelea)

Moaaaa! Ce v-a zis-o! Însă, cu tot respectul, ce-are baza sportivă din Gostinu cu Zona Liberă Giurgiu?! Fix cam ce-are mamaia cu mitraliera şi Anton cu dezvoltarea judeţului.

Vorba Aureliei Dobre care, la finalul şedinţei, a întrebat, pe bună dreptate, curioasă: dar ce aveţi, fraţilor, cu primarul de la Gostinu? De asemenea, consilierul social-democrat a spus în timpul şedinţei: „Rolul nostru este să susţinem autorităţile locale! Primarul din Gostinu a demonstrat deja că are o capacitate foarte mare de a derula proiecte europene şi nu cred că e cazul să îi punem piedici acum, ca să aşteptăm noi să vină vreodată investitori…”.

E, draci, ce au împotriva primarului din Gostinu? Nu le place culoarea ochilor domniei sale, doar v-am mai spus!

În fine, revenind, nu putem trece peste domnul Florian Velicu.

El a fost şi mai tare la „esplicaţii”, la justificarea votului „împotrivă” dat ulterior. Cică, nu ar trebui să dăm terenul din domeniul judeţului, că dacă o să vrea, la un moment dat, un investitor să… investească acolo? E? La Asta v-aţi gândit? Nu v-aţi gândit, noroc că există Velicu!

(Asta îmi aminteşte de declaraţiile aproape identice ale fostului… Dumitru Beianu la fiecare mişcare făcută de Nicu Barbu, la Primărie, cu privire la concesionarea vreunei parceluţe de teren etc. Un fel de: nu daţi nimic(#dămdoarnoicândsuntemlaputerecuivremnoi), că poate vin americanii şi chinezii să ne umple de bani şi de respect. Peste 1.000 de ani? Nu contează. 

Ca în cazul cu parcul fotovoltaic al lu’ Sun Garden

A, că veni vorba, evident că veni vorba şi-n şedinţa de azi. Tocmai Velicu o ridică şi zise că el crede că şi terenul luat, eventual, înapoi de la Sun Garden(culmea, tot din Gostinu) ar putea fi dat înapoi CL Gostinu(de parcă l-ar fi cărat d-acolo cu platformele şi acum îl aduc acasă). Şi că, în atare condiţii, trebuie să ne mai gândim, trebuie analizată situaţia… Adică, pe bune acum, dacă „primeşte” Văcaru două terenuri ca să construiască ceva pe acestea? Vă daţi seama ce greu o să-i fie să aleagă pe care să facă baza sportivă?

Ar fi de râs, dacă nu e de plâns.

Tot despre Sun Garden a vorbit şi Lucian Corozel care i-a bătut obrazul lui Velicu.

„V-am propus, data trecută, să discutăm despre acest caz şi v-am pus la dispoziţie toate documentele semnate cu Sun Garden. De la începutul contractului şi până în prezent. La câteva zile, a apărut un articol împotriva preşedintelui Mina şi a consilierilor judeţeni, în care erau detalii din documentele respective. Date tehnice etc.”, a spus Corozel.

Florian Velicu nici n-a mâncat usturoi, dar pe ziaristul care a publicul articolul îl cunoaşte: „Am avut o discuţie cu cel care a scris articolul şi a zis că are documentele de la Sun Garden…”.

A dracu’ coincidenţă. Oameni serioşi, nu glumă…

În fine, domnule primar Văcaru şi stimaţi locuitori ai comunei Gostinu, aţi reţinut ideea: PNL e în continuare împotriva proiectului dumneavoastră şi v-am prezentat justificările. Concluzia vă aparţine.

Giurgiuveni, aţi reţinut ideea, se pare că e aceeaşi pentru care n-au făcut nimic atâţi ani cât au fost şi la cârma municipiului şi la cea a judeţului.

Şi, ce credeţi?, mai vor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.