Ar fi trebuit să fie printre cele mai mari parcuri fotovoltaice din Europa. Ce noroc pe capul nostru!

Ar fi trebuit. Ca multe altele. Însă, ceea ce părea „lovitura” secolului, la Giurgiu, s-a dovedit a fi un mare fâs… american. Ca multe altele.

Aşa cum aţi aflat deja din presa locală, deşi au trecut mulţi ani de când ar fi trebuit să avem o investiţie serioasă, pe terenul unde ar fi trebuit să avem panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice-inclusiv pentru sistemul naţional-, încă pasc vacile lucerna.

Într-o recentă şedinţă a Consiliului Judeţean Giurgiu s-a decis, în mod firesc, rezilierea contractului cu Sun Garden Colibaşi, societatea care ar fi trebuit să rupă gura târgului, aici, într-un judeţ mic, dar ambiţios, încă de pe vremea când era Dumitru Beianu şef la CJ.

Despre acest subiect a vorbit şi actualul preşedinte al CJ Giurgiu, Marian Mina, într-o conferinţă de presă.

Am văzut un articol în presă despre o investiţie de 90 de milioane de lei în judeţul Giurgiu pe care eu şi cu domnul Niculae Bădălău o stopăm şi o să vă arăt o decizie a Curţii de Conturi de acum două luni de zile în care se face recomandarea să reziliem acel contract. Este vorba de contractul de asociere în participaţiune numărul 241 din 2011 încheiat între CJ în calitate de asociat şi Sun Garden Colibaşi. Recomandarea Curţii de Conturi este să reziliem acel contract. În urma măsurilor pe care cei de la Curtea de Conturi ne-au spus să le luăm, ne-am deplasat în teren şi am constatat că oamenii au dreptate. Am intrat în şedinţă de CJ, am constituit o comisie care să constate ce spun eu şi o să merg mai departe şi o să vă spun că Sun Garden a închiriat o parte din acel teren fără acordul nostru, a spus Marian Mina, citat de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, în urma vizitei în teren, în zona localităţii Prundu unde ar fi trebui să fie instalate panouri fotovoltaice au fost găsite vaci. 

„Am fost acolo, am făcut fotografii şi dacă îmi arătaţi şi mie un panou fotovoltaic aici, eu îmi cer scuze public. Am găsit vaci, lucernă unde trebuia să fie panouri fotovoltaice, sunt fotografii inclusiv cu angajaţii de la Sun Garden pe acel teren, dar dacă îmi arătaţi un singur panou fotovoltaic eu îl mănânc şi îmi cer scuze public şi las poporul american să facă investiţii şi mai mari pe raza judeţului Giurgiu. Nu ştiu dacă e ceva tendenţios din ce aţi văzut aici. Încurajez relaţiile româno-americane, dar investiţia aceea a fost făcută doar în buzunarul firmei respective şi am văzut că e un român autentic acolo, a mai declarat Marian Mina.

„El a adăugat faptul că firma ce trebuia să instaleze panouri fotovoltaice ar avea şi restanţe de achitat către CJ şi, mai mult decât atât, există şi o adresă de la APIA prin care în comuna Prundu o altă firmă încasează subvenţie.

„Şi mai am aici o adresă de la APIA prin care în comuna Prundu se încasează subvenţie, văd că scrie, o firmă SC American Solutions, deci americanii iau bani de la noi, nu invers, şi în comuna Băneasa la fel, deci se ia subvenţie de la APIA pe terenurile acelea. Nu ştiu dacă pe panouri fotovoltaice permite legislaţia să luăm subvenţii‘, a încheiat Marian Mina, mai scriu colegii de la presa naţională.

Un articol şi mai cuprinzător pe această temă, puteţi citi pe www.giurgiu-acum.ro. Colegii jurnalişti au aflat mai multe detalii picante despre Sun Garden, pe care le puteţi afla şi dumneavoastră AICI: http://www.giurgiu-acum.ro/efectul-panourilor-fotovoltaice-asupra-vacilor-in-pastere-experiment-esuat-al-lui-rocky-americanu-la-giurgiu/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.