Administratorul public al judeţului, Cristi Grătianu, a făcut, joi, 13 iulie, în conferinţă de presă, un bilanţ al activităţii desfăşurate în cadrul celor trei ADI-uri din judeţ: „Sănătate asigurată prin apă curată”, „Management eficient pentru un judeţ curat” şi „Iluminat Public Eficient”.

Cele mai multe probleme sunt, aşa cum este cunoscut, la ADI-ul pentru apă-canal. Pe de-o parte, din cauza operatorului Apa Service, a zis Grătianu, care nu reuşeşte să finalizeze primul pas în implementarea proiectului de 100 de milioane de euro. Este vorba despre delegarea serviciului tehnic, procedură ajunsă la a… treia încercare.

„Prima încercare a avut loc în 2014, dar un an mai târziu a fost anulată. Întârzierea este semnificativă, având în vedere că exerciţiul financiar actual se desfăşoară până în 2020. Aşadar, încă un an s-a lucrat la un alt caiet de sarcini şi procedura a fost lansată iar în ianuarie 2017. S-au pierdut, practic, 3 ani. În acest moment, se face evaluarea ofertelor şi trag cu această ocazie un semnal de alarmă: de această dată, procedura trebuie să aibă succes!”, a declarat Grătianu.

Tot în ceea ce priveşte ADI-ul de apă-canal, administratorul public a amintit că şi din punct de vedere juridic au fost probleme, despre care puteţi citi AICI: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=323631834748152&id=100013040142107

În ceea ce priveşte Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Management eficient pentru un judeţ curat”, administratorul public a afirmat că a fost realizat un progres şi aici, dar nu la nivelul dorit. „La capitolul realizări, putem vorbi despre faptul că Centrul de management integrat al deşeurilor de la Frăteşti este funcţional în proporţie de 99%. Am primit confirmarea de la Agenţia de Protecţie a Mediului pentru autorizaţia de mediu, cu mici remedieri pe care trebuie să le facem. Sunt cinci astfel de probleme, patru sunt rezolvate, va veni o firmă din Italia pentru reparaţii tehnice şi sperăm ca la începutul lunii august să fie emisă autorizaţia. La capitolul nerealizări trecem contractele cu unităţile administrativ-teritoriale şi operatorii regionali- Girexim şi Ecogreen”, a declarat el.

Grătianu a explicat că proiectul iniţial prevede colectarea deşeurilor de la platformele amenajate din 500 în 500 de metri. Însă acest fapt nu mai coincide cu dorinţa UAT-urilor care vor colectarea din poartă în poartă.

DETALII AICI: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=323631834748152&id=100013040142107

Referitor la cea de-a treia Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară- „Iluminat public eficient”, administratorul public, Cristi Grătianu, a declarat că acest ADI a avut ca principal scop sprijinirea unităţilor administrativ-teritoriale pentru obţinerea unor preţuri bune la energie electrică.

Avem speranţa că vor fi finanţate proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală privind modernizarea iluminatului public şi ne concentrăm pe accesarea fondurilor europene pentru asigurarea energiei prin surse fotovoltaice”, a spus Grătianu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.