Respectarea prevederilor legale în domeniul pescuitului și acvaculturii s-a aflat în atenția jandarmilor săptămâna trecută. În urma unei acțiuni pe această linie, joi, 06 iulie a.c., trei persoane au fost surprinse de jandarmi cu unelte de pescuit interzise de lege în apropierea barajului Mihăilești, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Giurgiu.

„Cei 3 bărbați din municipiul București au fost depistați în zona lacului de acumulare Mihăilești, având asupra lor lansete prevăzute cu mulinetă și fir textil, monturi artificiale tip twister și ancore cu plumb pe care le foloseau pentru a pescui prin greblare şi harponare.

Totodată, în interiorul unui autoturism parcat în zonă a fost găsit un pește din specia fitofag cu greutatea de 10,90 kg, care a fost restituit reprezentantului societății care administrează luciul de apă.

În acest caz,  jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat” și “pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”.

 

 

IJJ Giurgiu- Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.