Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean turc care a încercat să intre ilegal în România folosindu-se de o carte de identitate bulgărească  falsificată.

Oamenii legii anunță că ieri după-amiază, în jurul orei 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un microbuz marca Mercedes, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităților din R. Bulgaria.

„Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră giurgiuveni au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea cărții de identitate prezentate, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că documentul de călătorie este falsificat prin înlocuirea fotografiei.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză este cetățeanul turc se numește Ersin B., în vârstă de 38 de ani, care a declarat că a recurs la această metodă deoarece pașaportul său, eliberat de autoritățile turce, expirase.

 Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.