Prefectura Ruse a găzduit marți, 4 iulie, o ședință a Consiliului Public Regional pentru prevenirea și combaterea corupției, eveniment organizat la inițiativa Administrației Regionale Ruse și Asociației „Transparență fără Frontiere”.

Au fost invitați și reprezentanți ai Consiliului Județean Giurgiu(au participat manager public în cadrul Consiliului Județean Giurgiu Mihaela Cristea și coordonatorul implementării planului de măsuri ale Strategiei Naționale Anticorupție în cadrul CJ Giurgiu, Nicu Mardale) și cei ai Direcției Generale Anticorupție- Serviciul Județean Giurgiu(au participat comisarii de poliție Marius Gavrilă și Petre Călcâi, șefi ai Serviciului menționat).

 

Nicu Mardale le-a transmis partenerilor bulgari:„Prevenirea și combaterea corupției sunt preocupări majore, la nivel central, dar și local. Consiliul Județean Giurgiu are un plan de măsuri privind implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020. Activitățile se desfășoară împreună cu DGA-Serviciul Județean Giurgiu, parteneri cu care avem încheia un protocol de colaborare. Prin participarea noastră la acest eveniment de la Ruse ne manifestăm interesul de a cunoaște realitățile din oraș, dar și din întreg districtul, și preocupările autorităților în domeniul prevenirii și combaterii corupției”.

La rândul său, Mihaela Cristea le-a prezentat colegilor bulgari, pe larg, în ce constă colaborarea între CJ Giurgiu și Direcția Generală Anticorupție. „Suntem două instituții cu atribuții diferite, însă, atât noi, cât și DGA ne raportăm la cele două obiective generale ale Strategiei Naționale Anticorupție: creșterea integrității instituționale și educația anticorupție”, a afirmat Cristea.

De asemenea, comisarii Marius Gavrilă și Petre Călcâi le-au vorbit bulgarilor despre atribuțiile DGA, proiectele instituției, dar mai ales despre tot ceea ce presupune Strategia Națională Anticorupție.

Mai apoi, experții Asociației „Transparență fără Frontiere” au oferit celor prezenți o informare referitor la initiațiva „Indicele Sistemului local de onorabilitate /integritate/“, precum și la principalele rezultate și concluzii ale Indexului pentru anul 2016 aferent municipiului Ruse.

A fost abordată, de asemenea, o „hartă de drum”‚ pentru dezvoltarea sistemului local de onorabilitate /integritate/ în districtul Ruse – practici bune și perspective.

Cătălina SFETCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.