20 de beneficiari de servicii sociale în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tântava, însoțiți de personalul și conducerea centrului, au mers marți, 27 iunie, într-o excursie, la Comana și Ghimpați.

Cele 20 de persoane au vizitat Parcul Natural Comana și au avut, astfel, ocazia să admire arborii seculari, în special stejarii, declarați monument al naturii. Totodată, au văzut și amenajările lacustre din Balta Comana și au parcurs trasee turistice prin pădure.

„A urmat vizitarea Mănăstirii Comana, prilej cu care au fost informaţi despre potenţialul turistic al zonei, atât cel cultural legat de monumentul istoric, de istoria acestor locuri, cât şi cel memorialistic, legat de eroii căzuţi în Primul Război Mondial, ale căror oseminte sunt adapostite de Mausoleul din curtea mănăstirii”, afirmă Denisa Cristescu, consilier în cadrul Compartimentului de Relații cu Presa al DGASPC Giurgiu.

Ea ne-a spus și că, în pădurea Ghimpaţi, excursioniștii au vizitat crescătoria de fazani, înfiinţată în anul 1927, specializată în reproducerea şi creşterea fazanilor, crescătorie ce se întinde pe o suprafaţă de 11 hectare şi produce anual circa 15.000 fazani, folosiţi pentru repopularea fondurilor cinegetice.

„Persoanele beneficiare de servicii sociale în Centrul de la Tântava au aflat informaţii interesante despre activităţile specifice ale halei de incubaţie şi camerei de depozitare a ouălor, halei de creştere a puilor de fazani, filtrul sanitar, padocurile de reproducţie şi volierele de stocaj. Pentru vizitarea acestor obiective, DGASPC Giurgiu a primit sprijinul oferit cu amabilitate de administraţia Parculului Natural Comana, Mănăstirea Comana şi Direcţia Silvică Giurgiu”, a mai declarat Denisa Cristescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.