Ziua Internațională a Dunării este marcată, anual, pe 29 iunie.

Autorităţile guvernamentale centrale şi locale, municipalităţile, organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile, şcolile şi grădiniţele din cele 14 state din bazinul Dunării organizează in această zi, sau in perioada premergătoare, o serie de manifestări ce au drept scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor de a proteja această resursă prețioasă.

Ziua Internațională a Dunării a fost sărbătorită pentru prima dată în 29 iunie 2004, pentru a marca zece ani de la semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR).
Tema propusă pentru acest an de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Dunării este „Fii activ pentru o Dunăre mai curată!”.
La Giurgiu, Ziua Dunarii a fost sărbătorită pe 25 iunie, odată cu desfășurarea Campaniei „Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă”, atunci cand giurgiuvenii s-au putut bucura de o adevărată sărbătoare.

Sursă: Facebook/ Primăria Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.