În perioada 16.06.2017 –19.06.2017, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 45 situații de urgență, astfel:

– 38 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

  • 1 intervenție – incendiu vegetație uscată – localitatea Onceşti.
  • 1 intervenţie pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier – localitatea Adunaţii Copăceni;
  • 1 misiune asigurare măsuri PSI meci de fotbal pe Stadionul Marin

Anastasovici – municipiul Giurgiu;

  • 1 intervenţie pentru deblocarea uşii unui apartament – municipiul Giurgiu;
  • 1 intervenţie pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o şcoală – localitatea Plopşoru;
  • 1 intervenţie deblocare copil – municipiul Giurgiu;
  • 1 intervenţie salvări animale – municipiul Giurgiu.

În data de 16.06.2017, ora 22:10, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Onceşti pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparţinând  Punctului de Lucru Greaca. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars cca.40 mp. de gunoi menajer. Cauza probabilă a  incendiului: flacără.

În data de 17.06.2017, ora 03:06, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, să intervină în localitatea Adunaţii Copăceni pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparţinând Punctului de Lucru Călugăreni. Pompierii au acţionat pentru decuplarea bateriei, s-au îndepărtat scurgerile de lubrifianţi de pe carosabil împreună cu cioburile şi celelalte resturi.

În data de 17.06.2017, ora 13:10, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea uşii unui apartament în interiorul căruia se afla o persoană. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu. Echipajul de pompieri a acţionat cu ajutorul depărtătorului pentru deblocarea uşii, creând astfel acces către victimă.

În data de 17.06.2017, ora 16:03, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, să intervină în localitatea Plopşoru pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o şcoală. La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Pompierii au acţionat pentru limitarea şi propagării şi stingerea  incendiului în urma căruia au ars o perdea, un cablu de televiziune, rama unui geam de termopan şi un cablu de internet. De menţionat este faptul ca nu au existat victime. Cauza probabilă a incendiului: acţiune intenţionată.

În data de 17.06.2017, ora 16:49, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea membrului inferior al unui copil, blocat între  elementele de metal ale unei bănci. Salvatorii au acţionat cu un depărtător hidraulic și au reușit, în scurt timp, să elibereze minorul.

În data de 17.06.2017, ora 20:24, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru salvarea unei pisici. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu. Echipajul de pompieri a acţionat pentru coborârea pisicii din copac.

De asemenea, echipajele subunităților din cadrul I.S.U. “Vlașca” Giurgiu au efectuat 33 de recunoașteri având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: slt. Neguț Florin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.