Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a vorbit despre acest subiect în conferinţa de presă de ieri, spunând că iniţiativa modificării legii privind medicamentele compensate aparţine şi colegei sale, deputatul Elena Dinu.

„Era o barieră, la 700 de lei, şi dacă pensionarii ar fi depăşit suma, prin câştiguri suplimentare, nu mai puteau beneficia de compensarea medicamentelor. Fondul de pensii fiind limitat, nu am putut umbla la asta, practic deşi au pensii mai mari, riscă să piardă beneficiile referitoare la procurarea de medicamente. Am venit şi am reglat această problemă”, a spus Bădălău.

De asemenea, tot ieri, pe pagina de Facebook a OPSD Giurgiu, liderii structurii au explicat: „În curând, pensionarii cu venituri de până la 900 de lei îsi vor putea cumpăra medicamente compensate cu 90% fără a mai fi nevoiți să returneze o parte din suma compensată Caselor de Sănătate Teritoriale așa cum prevedea o veche hotărâre de guvern din 2015. Programul are finanțare și nu va afecta bugetul asigurărilor de sănătate. În România sunt peste trei milioane de pensionari cu venituri cuprinse între 500 și 900 de lei. Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate lucrează la Hotărârea de Guvern care permite compensarea a 90% din valoarea reţetelor. Modificarea legii va elimina situaţiile din anii anteriori când zeci de mii de pensionari, cu venituri modeste, au fost nevoiţi să returneze la Casa de Asigurări de Sănătate o parte din valoarea medicamentelor, pe care le-au cumparat în ultimii ani la preţ redus. Și totul se întâmpla din cauza faptului că au primit dividende sau dobânzi de câţiva lei, iar din acest motiv nu mai aveau dreptul la compensarea maximă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.