Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu şi al PSD Giurgiu, Marian Mina, alături de senatorul Niculae Bădălău au vorbit joi, 8 iunie, în conferinţă de presă, despre reuşitele echipei din care fac parte, atât la nivel local, cât şi central.

Mai întâi, Marian Mina a amintit faptul că s-a împlinit un an de la alerile locale, câştigate fără drept de apel de către PSD.

„Profit de această ocazie pentru a le mulţumi încă o dată giurgiuvenilor pentru încrederea lor şi îi asigur că tot ce am promis vom realiza, vom duce la îndeplinire toate obiectivele noastre. Într-o conferinţă de presă pe care o voi susţine la Consiliul Judeţean, vă voi prezenta un bilanţ complet al activităţii mele şi echipei mele din anul ce s-a scurs. Acum doresc să spun doar că, atunci când am preluat conducerea Consiliului Judeţean, nu toate lucrurile găsite au fost corecte, eficiente, dar, după o perioadă de acomodare, am apreciat disponibilitatea tuturor colegilor mei. Astfel, am reuşit să deblocăm multe proiecte care stagnau de ani buni, am reuşit, de asemenea, să demarăm foarte multe proiecte noi, unele cu fonduri europene, altele cu fonduri de la bugetul judeţului. În plus, avem şi foarte multe proiecte europene pregătite sau depuse şi îmi doresc să le câştigăm pe toate”, a declarat Marian Mina.

Preşedintele CJ Giurgiu a subliniat faptul că a colaborat până acum foarte bine cu toţi consilierii judeţeni, fie că sunt de la PSD, ALDE sau PNL.

„Nu am ce să le reproşez şi sper ca şi de acum înainte să aibă o atitudine constructivă, evident, cei de la PNL… Doresc să amintesc acum şi cazul celor trei drumuri judeţene pentru care au fost implementate proiecte europene, dar care nu s-au concretizat: 603, 411 şi 504. Pentru DJ 504 a fost deja desemnat câştigătorul licitaţiei, suntem în perioada în care aşteptăm eventuale contestaţii. Proiectul pentru DJ 603 a fost urcat pe SEAP iar 411 este în procedură. O colaborare foarte bună am, bineînţeles, şi cu toţi primarii care au reuşit să depună, la rândul lor, foarte multe proiecte pe Ministerul Dezvoltării. Am făcut o simulare financiară şi judeţului Giurgiu ar trebui să îi revină pentru proiecte de dezvoltare locală circa 8.000 de miliarde anul acesta. Nu va fi neglijată nicio comună, repet, indiferent de culoarea politică a edilului”, a mai declarat Mina.

La rândul său, senatorul Niculae Bădălău a spus că prin ambele PNDL-uri(1 şi 2) judeţul Giurgiu beneficiază de circa 20.000 de miliarde de lei vechi.

„Din cele 8.000 de anul acesta, cele mai multe fonduri vor merge, aşa cum spunea şi domnul Mina, către şcoli, grădiniţe, creşe, dar şi dispensare medicale. Avem proiecte mari pe unităţi de învăţământ de exemplu la Vedea, Călugăreni, Hotarele şi nu numai”, a subliniat Bădălău.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.