Asociația Municipiilor din România transmite, printr-un comunicat, că salută adoptarea, de către Camera Deputaților, for decizional, a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Apreciem sprijinul deosebit acordat de doamna ministru Lia Olguța Vasilescu, precum și de senatorii și deputații care au analizat și ulterior au aprobat amendamentele AMR.

AMR își manifestă speranța că, odată promulgată, legea va fi un pas important spre descentralizare, în sensul în care se prevede ca salariile pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale ‘Administrație’ din instituțiile și autoritățile publice locale să fie stabilite prin hotărâri ale Consiliilor Locale, Consiliilor Județene, respectiv a CGMB.

Asociația Municipiilor din România și-a declarat, încă de la început, susținerea pentru această lege, argumentând prin faptul că reglementarea conceptului de autonomie locală se face expres în Carta europeană a autonomiei locale, publicată în 1985 la Strasbourg.

Conform principiilor statuate de Cartă, competențele atribuite autorităților administrației publice locale trebuie să fie, în mod normal, depline și exclusive, iar autoritățile locale trebuie să beneficieze, de libertatea de a adapta acțiunea lor la condițiile locale.

În egală măsură în cadrul politicii economice naționale, APL au dreptul la resurse suficiente, de care pot dispune în mod liber în exercitarea atribuțiilor lor, iar resursele financiare ale APL trebuie să fie proporționale cu competențele prevăzute de constituție sau de lege.

AMR consideră că reglementarea salarizării în APL va stimula autoritățile să își crească veniturile bugetare asigurând astfel performanța în serviciile oferite cetățenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.