„Spaţiile Căminului pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele au fost înfrumuseţate cu flori şi picturi murale, fapt ce i-a bucurat pe cei 23 de beneficiari instituţionalizaţi în acest centru.

Doamna Maria Holtzhauser a făcut acest lucru posibil, cu sprijinul mai multor persoane cu suflet mare, care au dorit să se implice pentru a face viaţa mai frumoasă persoanelor vârstnice care locuiesc în acest centru.

Aşa cum a promis încă din prima sa vizită în acest cămin, în luna martie 2017, când a organizat un spectacol caritabil, doamna Maria Holtzhauser  a devenit o prezenţă constantă în mijlocul persoanelor vârstnice instituţionalizate, implicându-se cu aceeaşi  dăruire  în  a le  face  acestora  bucurii.

            Astfel, căminul dat în folosinţă în urmă cu 5 luni este acum plin de zeci de ghivece şi jardiniere cu flori donate de Florăria Anna Flowers și de serele Biosolaris din Ciorogârla, iar pereţii holului principal au fost împodobiţi cu frumoase picturi murale realizate de Daniela Chirculescu, artist plastic.

“Sper ca bătrânii să fie bucuroși și să zâmbească mai mult. Și, cine zâmbește mai mult, trăiește mai mult… În  ultima vizită, pe care am făcut-o la sfârşit de săptămână,  le-am adus DVD-ul promis, dar și jocuri de rummy, table și cărți, dulciuri pentru fiecare și multe cireșe. În plus, Ideea Design Hotel a dăruit bătrânilor 23 de halate de baie și câteva sute de cosmetice hoteliere. Cred că, în afară de trup, e important să ne hrănim și sufletul. Tocmai de aceea am revenit cu astfel de daruri. Le pregătesc beneficiarilor tot felul de surprize. Pentru că mi-aș dori să se simtă iubiţi și prețuiți.

Mulți nu se sting neapărat uciși de boli și suferință, ci, mai degrabă, de uitare. Așa că îmi propun ca cel puțin o dată pe lună, aşa cum a fost în martie şi aprilie, precum şi în această lună, la Hotarele să fie bucurie şi drag. Ca într-o mare familie… Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au făcut aceasta cu mult entuziasm, pentru a face viaţa mai frumoasă bătrânilor din acest cămin”, a declarat doamna Maria Holtzhauser.

Denisa Cristescu, Consilier Compartimentul Relații cu mass-media

                                                                    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.