Elevii, cu vârste între 7 şi 18 ani, îndrumaţi de profesorul Iulian Ceauşescu, s-au reunit, marţi, 30 mai, la sala Atelier a Teatrului „Tudor Vianu”, unde a avut loc prima ediţie a Cupei DGA la Şah pentru Juniori.

„Ne-am gândit să organizăm acest eveniment chiar azi, la împlinirea a 12 ani de existenţă a Direcţiei Generale Anticorupţie. Alături de partenerii noştri, Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, împreună cu profesorul Iulian Ceauşescu, am decis să organizăm şi Cupa DGA la Şah pentru Juniori, întrucât cea pentru adulţi a ajuns deja la cea de-a V-a ediţie, anul acesta. Considerăm că inclusiv acest tip de activitate este o formă de educaţie anticorupţie”, a spus comisar de poliţie în cadrul DGA Giurgiu, Cornelia Ştefan.

Potrivit organizatorilor, concursul de şah se înscrie, de asemenea, în seria activităţilor cuprinse în Strategia Naţională Anticorupţie implementată şi la nivelul judeţului nostru.

„ Se spune despre șah că este mai mult decât  un joc, că este o diversiune intelectuală între artă și știință. Se mai spune că viața este un joc de șah, iar șahul este „sportul minții”. Un joc al alegerilor corecte, indiferent de strategie, indiferent cu ce piese joci(…) Cupa DGA la Șah – Juniori este o premieră în seria activităților pe care o derulăm anul acesta în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu și ne dorim să fie un succes și să o putem replica în anii următori. Alegeți să fiți corecți! Alegeți să fiți învingători!”, le-a transmis celor prezenţi şi managerul public în cadrul CJ Giurgiu, Mihaela Cristea.

Câștigătorii competiției au fost recompensați cu seturi complete de șah oficiale, seturi de cărți cu tematica șah, veste, rucsacuri, cupe, diplome, dar şi cu alte materiale promoționale inscripționate.

Toți ceilalți participanți la competiție vor primi diplome, rucsacuri şi materiale promoționale inscripționate.

 

Premierea va avea loc tot astăzi, la ora 14.30.

 

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.