Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a prezentat, săptămâna aceasta, colegilor săi din Legislativ o declaraţie politică referitoare la ultimele măsuri adoptate de Guvernul PSD, dar şi deciziile luate de majoritatea PSD-ALDE din Parlament.

Redăm aici, integral, declaraţia vicepreşedintelui Senatului, Niculae Bădălău:

„După un an 2016 în care nu s-a întâmplat nimic bun în România, mai ales din punct de vedere economico-social, după o guvernare tehnocrată care, practic, a lipsit cu desăvârşire, ritmul măsurilor luate de PSD şi de aliaţii săi politici pentru bunăstarea românilor este unul alert. Avem deja efecte pozitive clare, imediate, dar şi pe termen lung.

România a înregistrat, în primul trimestru din acest an, o creştere economică de 5,7%, cea mai mare din Uniunea Europeană şi care a depăşit aşteptările analiştilor, cât şi pe cele ale FMI, ale Băncii Mondiale sau Comisiei Europene.

Creşterea economică este rezultatul tuturor măsurilor bune luate de Guvernul Grindeanu şi, aşa cum a arătat primul-ministru, autorităţile centrale vor continua susţinerea tendinţei ascendente inclusiv prin stimularea investițiilor publice, accelerarea atragerii de fonduri europene și prin îmbunătățirea colectării și reducerii evaziunii fiscale.

De asemenea, susţinerea mediului de afaceri rămâne cheia economiei şi promovăm programe pentru stimularea deschiderii de noi afaceri, precum Start-Up Nation, dar avem şi Legea Prevenţiei adoptată săptămâna trecută, act normativ care vine, de asemenea, în sprijinul angajatorilor şi al angajaţilor. Personal, în mai multe rânduri am dezbătut acest subiect şi am spus, cu fiecare ocazie, că nu trebuie ca activitatea unei firme să fie blocată complet de organele de control ce descoperă nereguli. Iată că, în sfârşit, firmele găsite în neregulă au la dispoziţie până la 90 de zile pentru a remedia problemele găsite de inspectorii ANAF, fără să fie nevoite să-şi trimită oamenii acasă sau să aibă conturile bancare blocate şi deci să le fie imposibil să mai asigure vreo plată- pentru salarii sau către furnizori, pentru servicii şi aşa mai departe.

Un alt punct din Programul de Guvernare al PSD este înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, o altă măsură menită să sprijine mediul de afaceri, şi am promis, de asemenea, că vom face în aşa fel încât să încurajăm producătorii autohtoni. Aşa cum ştiţi, tot săptămâna trecută, a fost aprobat Programul „Carne de porc din fermele româneşti” prin intermediul căruia fermierii pot primi un ajutor de stat, sub formă de pachete de sprijin, valoare acestora fiind echivalentul a 10.000 de euro.

Au fost aprobate, într-o singură săptămână, şi noi majorări salariale, de această dată pentru personalul oficiilor teritoriale pentru IMM-uri, pentru personalul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi pentru personalul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Totodată, vor primi salarii mai mari militarii, poliţiştii, medicii militari sau funcţionarii publici cu statut special din sistemul de apărare.

Tot în primul trimestru din anul 2017, exporturile au ajuns la un maxim istoric record, mai exact în martie 2017, respectiv 5,7 miliarde euro, iar în primele 4 luni ale anului s-au creat peste 100.000 de noi locuri de muncă stabile, rata şomajului situându-se la un minim istoric de după 1989.

Toate acestea se datorează unor măsuri bine gândite, aplicate conform planului pus la punct de specialişti, sunt măsuri sustenabile şi care, corelate, vor conduce, în continuare, România pe drumul cel bun”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.