Mesajul meu antidrog” -ediţia a XIV-a este un proiect realizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu în parteneriat cu Consiliul Judeţean Giurgiu.

Reprezentanţii CJ Giurgiu amintesc faptul că proiectul își propune prevenirea consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal din județul Giurgiu şi se desfăşoară anual.

„Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare din județ, în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber”, se arată într-un mesaj postat pe pagina e Facebook a CJ Giurgiu.

Conform sursei citate, secţiunile ediţiei a XIV-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurtmetraj, spot antidrog, fotografie şi sport.

Beneficiarii direcţi ai concursului sunt elevii din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din judeţul Giurgiu.
Beneficiarii indirecţi sunt familia, prietenii, cadrele didactice şi societatea civilă.

Festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări va avea loc pe 30 mai, ora 10.00 la sediul Consiliului Județean Giurgiu, din Bld. București, nr. 10, Giurgiu – sala de ședințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.