Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, deputatul Elena Dinu, a prezentat, în detaliu, joi, 18 mai, în conferinţă de presă, câteva dintre cele mai importante proiecte de acte normative adoptate în Camera Deputaţilor, la şedinţa de vot final din 16 mai.

„Sunt proiecte foarte importante, sunt măsuri asumate de noi inclusiv prin Programul de Guvernare. Amintesc acum despre Programul „carne de porc din fermele româneşti”. Este încă un punct cu care PSD a câştigat alegerile din 11 decembrie şi iată că a devenit realitate! Noul act normativ, iniţiat de social-democraţi, la Capitolul „Politici agricole şi de dezvoltare rurală”, stabileşte cadrul juridic pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, astfel încât producătorii din sectorul creşterii porcinelor să depăşească dificultăţile pe care le întâmpină şi să reuşească să menţină cel puţin nivelul actual de producţie”, a spus Dinu.

Deputatul social-democrat a mai spus, pe acest subiect, că subvenţia urmează să fie acordată prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, producătorilor de carne de porc, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale şi se va implementa după primirea deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat.

„Programul se desfăşoară pe perioada 2017-2020. Ajutorul de stat va fi dat sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii graşi care se livrează şi se clasifică în abatoare autorizate. În cadrul Programului carne de porc din fermele româneşti, un producător poate beneficia de ajutor de stat pentru minimum un pachet şi maximum 250 de pachete de sprijin/an/beneficiar”, a mai spus Elena Dinu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.