Marian Mina a reluat joi, 18 mai, „istoria” aparatului ce se doreşte a fi cumpărat pentru unitatea sanitară giurgiuveană, după ce un consilier judeţean al PNL a făcut referiri incomplete la acest subiect, într-o conferinţă de presă anterioară.

Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu a amintit că suma necesară achiziţionării mamografului a fost aprobată încă din noiembrie anul trecut.

„Documentaţia a fost urcată pe SEAP pentru validare, a fost respinsă de două ori. Ca să fie înţeles de toată lumea, au fost observaţii făcute de reprezentanţii ANAP(Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, n.r.). Mai întâi, documentaţia a ajuns la o persoană care şi-a dat cu părerea. Au fost făcute modificările, documentaţia a ajuns apoi la altă persoană, cu o altă părere. Nu este vina nici a Consiliului Judeţean şi nici a Spitalului pentru asta. Apoi, pentru că nu am avut bugetul, până la aprobarea acestuia, nu am mai putut urca pe SEAP. Am făcut acest lucru după ce am avut buget şi acum aşteptăm răspuns de la ANAP şi sperăm ca săptămâna viitoare să facem anunţul de participare”, a declarat Mina.

Referitor la declaraţia consilierului cu privire la o donaţie pe care ar face-o firmă pentru achiziţionarea mamografului, preşedintele CJ Giurgiu a explicat: „Am avut şi vom mai avea discuţii cu Avon. Este vorba despre 30.000 de dolari, bineveniţi, desigur, dar problema a fost că firma respectivă a oscilat, dacă să ne ajute sau nu…”.

Mamograful costă 800.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.