Ateneul “Nicolae Bălănescu” a fost duminica trecută gazda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Național de Muzică Corală Religioasă Interconfesională “Lumină din lumină”, ediție ce s-a bucurat de participarea a 15 grupuri corale din România și Bulgaria, anunţă reprezentanţii Primăriei Giurgiu pe site-ul instituţiei.

Conform sursei citate, Giurgiu a fost reprezentat de cinci formații corale (Corul “Melos” al CJCPCT, Corul „Vlăsceanca” al Colegiului Național Ion Maiorescu, Corul „Doruleț” din Trestieni, Corul „Soli Deo Gloria”, Grupul Coral „Betel” al Bisericii Creștine după Evanghelie), Bucureștiul, tot de cinci coruri (Corala „Sf. Elena”, Corul „Credo” al Liceului Teologic Adventist, Grupul coral bărbătesc „Vestea Bună”, Corala „Dominus”, Corala „Brâncovenilor”), Călărașiul, de două (Corul „Camerata Danubii” și Grupul cateheric al parohiei „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”), iar Ploieștiul, de Corala „Paul Constantinescu” a Casei de Cultură I.L. Caragiale.
„Din Bulgaria au participat Grupul vocal „Edelweiss” Ruse și Grupul coral „Dimcio Deleanov” al Casei de Cultură Sofia.

Fiecare cor a interpretat piese de factură religioasă și a primit din partea organizatorilor plachete și diplome de participare.
Festivalul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu și Centrul Cultural “Ion Vinea”, în cadrul programului cultural-artistic Primăvara Culturală Giurgiuveană”, se arată într-un articol de pe site-ul Primăriei Giurgiu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.