Aproximativ 150 de elevi și studenți din toată țara participă, în acest sfârşit de săptămână, în Parlament, la o simulare a procesului decizional a forului legislativ, urmând să învețe cum să scrie și să modifice un proiect legislativ, anunţă presa centrală.

La deschiderea evenimentului a luat cuvântul senatorul PSD Ecaterina Andronescu. „Parlamentul reprezintă puterea poporului. Aici în Parlament sunt reprezentanții poporului. Nu ne reprezentăm niciunul dintre noi, cei care ne așezăm în băncile acestui Parlament, pe noi, ci de fiecare dată sau cel puțin așa ar trebui îi reprezentăm pe cei care ne-au trimis în Parlament și sigur reacțiile noastre să fie potrivite așteptărilor oamenilor care ne-au trimis aici”, le-a spus tinerilor Andronescu. Ea a vorbit şi despre alegerea parlamentarilor, arătând că sistemul de vot uninominal a adus în Legislativ pe cei care aveau resurse și „câteodată nu suficientă pricepere”.

„Parlamentul a avut mai multe abordări de-a lungul anilor. La un moment dat s-a spus că nu este bine să se voteze liste, ci este bine să intre în Parlament oameni care sunt aleși în colegii uninominale. (…) După câțiva ani s-a renunțat la această formulă pentru că, din păcate, această alegere pe colegii a adus în prea mare măsură în Parlament pe cei care aveau și resurse și poate, câteodată, nu suficientă pricepere”, a susținut senatorul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.