UPDATE 11 mai: Esenţa relatării rămâne aceeaşi. Doar că venim cu o completare interesantă: după cum ştiţi, şefu’ partidului mic-mic care începe cu P şi se termină cu L s-a lăudat că ar fi fost sunat(???) de liderii PSD Giurgiu ca să-l felicite pentru „succesul” de la alegerile interne.

Domnul cu pricina se pare că, într-adevăr, a avut ditamai fantezia… cu finalizare fericită. Atât de bine i-a fost în gândurile sale, încât, de fapt, el a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe tânărul de la judeţ, preşedinte al PSD Giurgiu, ca să-l întrebe dacă nu cumva ar vrea să se întâlnească puţin, să se-mprietenească oleacă, negocieri, chestii d-astea ca-ntre şefi de organizaţii. Există dovada!

Nu şi-a găsit, evident, tovarăşu’, mai degrabă naşul!Asta, aşa, pentru… conformitate.

Păi, aşa, stimabile? Îi ameninţi cu execuţia politică pe oamenii din CJ sau CL că îndrăznesc să ţină cu proiectele bune, în timp ce matale, „PNL-ist dă PNL-ist”, ai vrea să joci un picuţ pe la spatele lor?

Fără alte comentarii.

A fost odată ca niciodată, la Giurgiu, un partid mic, mic, mic de tot care începe cu P şi se termină cu L. Blestemat de către „executaţii” săi să n-aibă noroc, nici n-a mai avut.

Iar acum a atins apogeul din punct de vedere… ghinion. Ghinion curat, nu alta. Şi cum altfel, când pe tronul din lemn putrezit şi mâncat de cariile vanitoşilor, tron ce stă să se prăbuşească, şade, să-l numim într-un mod diplomatic, „şefu’ pleşuv”.

Pufăind şi gâfâind a putere(?), ca lupul din povestea cu cei trei purceluşi, c-o falcă-n cer şi alta-n pământ, fără scopul de a ridica partidul, pus pe răzbunări, şefu’ pleşuv şi-a chemat, ieri, teoretic oamenii săi de la poarta judeţului. Aş scrie „regatului”, dar aţi zice că prea m-alint.

S-a întâmplat pe la 19.30 şi i-a pus să-ngenuncheze la picioarele-i proaspăt umezite de la atâtea săruturi franţuzeşti aplicate cu precizie de câţiva Iuda cu guriţa mare.

-Mă, urechile mari la mine, aşa, cam cât erau pământurile mele! Dacă nu-l faceţi praf pe băiatul ăla care conduce judeţul, dacă nu faceţi scandal, dacă nu vă luaţi(aiurea, dar nu mai contează, n.r.) de orice mişcare, de orice proiect, de orice-i iese din gură, v-am halit! V-am păpat, v-am terminat, că ştiu unde staţi…. Şi tu, tu, Titi zis şi… trompetă, parcă? Tu, băiatule, cu părul dumitale sur, pari înţeleptul grupei. Uite, dacă eşti cuminte şi sari la beregata şefului de la judeţ, mă, te fac secretar general. Mă jur! Mă, dasă muşti cum n-ai muşcat în viaţa ta de când te-nvârţi ca un… consilier PNL într-un consiliu judeţean!

Ca să fie sigur că tremură până ating colapsul emoţional, pleşuvu’ a mai glăsuit:

-Acum, scoateţi un pix şi o foaie de hârtie! Daţi extemporal!

Serios. Unul mic-mic cât semnătura lor în josul paginii. Demisie în alb se numeşte în popor.

Nasol pentru personajul nostru negativ a fost că nu i-a mers la capitolul ameninţări cu toţi oamenii respectivi. De exemplu, unul dintre consilieri, avocat al celui mai mare duşman al pleşuvului, primar destoinic, îl ştiţi bine, a fost ameninţat în fel şi chip că dacă nu-l înfundă pe dujman, va fi făcut knockout, orice ar însemna asta. Ei şi ce, a zis consilierul, demite-mă!

-Cât îţi dă, e? Eu îţi dau dublu! Te iau la mine, te fac om. Înfundă-l!

Dar nu i-a mers nici aşa, pentru că unii chiar au demnitate. Jos pălăria!

Altul i-a spus pleşuvului că nu muşcă niciun şef de judeţ de nicio parte de-ale dumisale, deoarece n-are motive: în sfârşit se face treabă şi fiecare, fie şi din altă tabără, se poate mândri că a contribuit la dezvoltarea judeţului. De ce să fie rău, dacă e bine?

Şefu’ a turbat, vă daţi seama, şi nici pe Titi nu l-a mai pus secretar general(păsărele ne şoptesc faptul că domnul cu pricina cam face urât, pe bună dreptate, prin partid acum).

Ştiu că nu pare, dar povestea chiar are un final fericit. Însă nu pentru partidul mic-mic care începe cu P şi se termină cu L. Poate doar pentru cei care rămân demni, că sunt şi liniştiţi, în acelaşi timp.

Finalul fericit este pentru noi, oamenii simpli, întrucât acest tip de atitudine va face ca acest grup politic să se spargă, la un moment dat, exact ca o bulă de săpun care doar a plutit câteva secunde înainte să se aşeze pe o suprafaţă rece, rece, precum un duş sănătos: opinia publică.

Semnat: CroniCaru’ Mare

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.